Her er hun igjen,,,


…MARGOT/Ina Breivik. Sammen med Øivind Angletveit fremfører de for tiden revyen med undertittel “Alt i boks” på Ricks i Bergen for tiden. Er du i hansastaden ei helg denne eller neste måned, og søker en mulighet for å åpne latterluka, ja, da er Ricks og Margot stedet.
Forestillingen er er en slags story, fullspekket med innhold som vekker lattermusklene dine. Kanskje appellerer det mest til folk som har levd noen år, og som ikke helt er med på på alle stand-up figurene som dukker opp.
Margot tar for seg et tverrsnitt av livets gjenvordigheter hvor hun takler både afrikanske kjeltringer som ringer inn og vil ha ditt kontonummer, samtidig som hun viser forståelse for en utro husbond som skaffet seg en unge “på si”.
Forståelsen for det baserte seg på tilstanden i heimen. Som hun sa, “Her i huset er det som veien over Sognefjellet. Den er vinterstengt – heile året!”
Jaja, da så.
Som sagt, har man mulighet, så kan man få åpnet lattermusklene der i nærmeste framtid…
NB. Dette er ikke en sponset omtale.!

Veromslag ute og inne…Google

Etter to –  tre fine verveker har det no grugna til og vind og regn står på meteorologane sin meny no om dagen. Då er det kanskje på sin plass å grava fram eit “gamalt” rim og senda det ut i skoddedagen…

Gråversdag.

Det byrjar om morgonen i speilet.

I dag er det uver i alle glas

skrukker og buster er ingen stas.

 

Regnet og vinden piskar mot ruta.

Så ber det opp i stova.

Skulle vel helst ha fortsett å sova.

 

Med brillene fulle av fett og flekkar

slit du med di avis.

Ja ? ja, alderen har sin pris.

 

Så er det klårt for frukost.

Der fins ikkje reine mjølkeglas.

Nei, dette var då ingen stas.

 

Då kjem dagens store opptur.

Du set deg inn i din bil.

Viskaren virkar ? utan tvil.

01.03.2009.M-m.

I denne gubbens alder…

…får han ta med dei jubilea han kan – og feira seg sjølv, det kan denne karen. Ikkje med champagne og fyrverkeri, men med å repetera gamle “bragder”.
Det er nå mest på dagen seks år sidan han la inn det fyrste innlegget i bloggen sin, og til no har det vorte mest 1000 innlegg. Det som byrja som ei forviten prøve på den nye digitale verda, har etterkvart vorte ein stad kor ein har møtt mange hyggelege kontaktar. 
Mange har vore innom kortare eller lengre tid, og nokre få har vore uthaldande som gubben…

I dag vil eg så “feira” med å leggja inn att eit av dei fyrste innleggja mine. Det kan for så vidt høva no som me har hatt ein lengre periode med vinter og kulde, og kor ein ser snøklokkene stikka så smått opp or jorda.

Google

Vårlengt.

Ventar du på sol og vår.

Har du venta lenge no ?

Snart høgare oppe sola står,

og nører deg ei lita glo.

 

Ventar du på varme dagar

som vekkjer sjel og kropp?

Kanskje framtida seg lagar,

slik at du tinar opp.

 

Ventar du på ein ven,

ein som er deg kjær.

Ser du at han mot deg kjem ?

Snart så er han nær.

 

Ventar du på fred i sinnet,

fridd frå tunge stunder ?

Stunder som sit fast i minnet

då du mest gjekk under.

 

På ein ting skal du vera klår.

Ditt livformar du sjølv.

Du haustar alltid det du sår.

Lukka kjem ikkje på ei fjøl.

09.03.2009.M-m.

Prompedyrekjøt…


Google

Prompeprat?

Asbjørn Kristoffersen, skribent i BT, tar av og til for seg, og vinklar saker i tida frå heilt andre ståstader enn nyheitsjournalisten. Han er vel verd å lesa.
I dag tar han så for seg temaet luftforureining, og han introduserer her eit nytt ord, nemleg prompedyrekjøt. Det har fått meg til å fundera litt vidare på denne dyreprompen.
Den kjem nemleg frå dyra som produserer det ufyselege raude kjøtet etter at dei har jafsa i seg alkens grøntfor frå eng og høyballar. Dyra som produserer dette kjøtet produserer også rap og promp dagen lang, og det seies at dei skjemmer ut lufta me pustar inn med store mengder metangass.
Huff og huff?Me et kjøtet saman med dugeleg med rotfrukter, og kanskje litt erterstuing, og kva skjer? Jau, me bles ut avgassar i båe endar og ureinar nærmijøet med både lukt og giftgassar.
Moralen er då. Slutt å eta raudt kjøt, rotfrukter og erterstuing. Gå over til kjukling. Han er såpass genmodifisert eller fora så han treng berre 30 dagar før han er gryteklar, og på den tida rekk han ikkje å senda ut store fjerten. Så får det heller våga seg om han vert dårleg til beins og plages med vekstsmerter?han sparar natura og miljøet vårt.
Det nyttar visst ikkje å verta veganar eller vegetarianar heller, for inntak av frukt og grønsaker har visst same innverknad på oss som graset har på kua.
Jaja, same kva ein gjer så er reva bak, seier dei, og det nyttar  ikkje berre å stengja at kranen.
Nei, eg trur vel at vårt bidrag til å reinska lufta får verta at me kuttar ned vedfyringa til rein helgekos, og så får me ta fram sykkelen nå det vårast i liene, i tillegg til at me held oss unna rotfrukter og erter.
22.01.2016.M-m.

Google

Datokjøring og sånn…

Politikk er det ikke lett å forstå seg på, men av og til lett å gjennomskue når det gjelder politisk myntkasting.

Som kjent innførte Bergen datokjøring i byen i begynnelsen av januar pga høy forurensing av svevestøv og Nox-gass. Dette førte til en 20% nedgang i biltrafikken, og bylufta ble også angitt å bli noe renere. Tiltakene møtte til en viss grad forståelse i befolkningen, også fra denne gubben, og de ble opphevet så snart været endret seg.
Så har vi igjen fått noen dager med værforhold som tilsier høy luftforurensing, noe som også er målt uten at byrådet igjen innførte datokjøringen. Denne gangen kom imidlertid de ugunstige forholdene uten at meteorologene hadde meldt om den. Byrådet fikk seg med andre ord en overraskelse, og med det dårlig tid til å gjennomføre datokjøring på nytt.
Og kritikken kom raskt fra politiske motstandere. Hvorfor hadde ikke byrådet på ny innført datokjøring?
Det pussige med denne kritikken er at den nå kom fra samme politiske parti som etter å ha styrt Bergen i 12? år kun greidde å innføre datokjøring to dager på den tiden, selv om det var nok av dager da tiltaket burde vært gjennomført.
Politisk opportunisme under dekke av miljøomsorg kaller jeg slikt!

Ukens metafor m.m.


Google

Ser i BT idag at Jonas Gahr Støre kommenterer Ap’s dårlige meningsmåling med at “i fellesstarten er det ikke alltid den som leder to kilometer fra mål som vinner. En skal komme seg gjennom en lang spurt”.
Da må jeg kommentere.: “Det kommer vel an på hvem som har en Northug på laget”..


SOL.no

For å holde meg i idrettsstjernenes slitsomme verden ser jeg at skiskytterstafetten ble i strieste laget for Hegle Svendsen. Han greidde ikke å ta steget opp å seierspallen etter seieren. Det var visst en av sponsorene fra DNB som måtte være stand-in.  Og jeg som trodde at det var turen på seierspallen som som var en av de store opplevelsene i en idrettsmanns liv.
Nei, da er det antakelig best at en representant for seierherrenes inntekter får kjenne seiersgleden når utøveren selv ikke har godfølelsen.
Du kan vel ta en titt på bankkontoen Svendsen så kommer vel den etterlengtede følelsen.

Årets fiskemiddag…

…Ja, det kan man trygt si. Som kjent trekker torsken inn for å gyte på denne tiden. Dette er tiden da fisken er i godt hold, og den har ofte fin rogn og lever (for dem som måtte like det).
Ettersom gubben ikke er så mye på sjøen selv er det greitt å kjenne en fisker som vet hvor denne flotte fisken er å finne, og som får såpass mye fisk at gubben får tak i noen.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
I går kom det fire flotte torsk (ca 3kg/stk) på kjøkkendisken, og av den ble det preparert mange middager. Selvsagt ble det en gedigen møljemiddag, så dette ble dagen da gubben inntok i overkant av godsakene. Den etterfølgende middagsluren ble en nødvendig “aktivitet” etter et slikt måltid.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her er så alle ingrediensene til etetgildet, om det kan friste dere. Dette er et fiskemåltid slik et fiskemåltid skal smake, nemlig ekte fiskesmak. Da faller frossenfiskrettene fra frysediskene ,eller to – tre dager gammel fisk i fiskedisken (hvis man finner en slik på “super’n”) helt gjennom…
Vi er heldige som får tak i den blodferske gytetorsken…
Bonne appetitte!

Vinter i vest…

Så mye snø kommer det sjelden her ute i havgapet, men tørrfrosten kan av og til sette seg, slik den nå ser ut til å ha gjort.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Vi tok en tur ut til vårt sommersted for4 å sjekke at alt var i orden, strøm, vann og påsatt varme. Her er så et vinterlig bilde over det gjenfrosne vannet og inn mot det vinterkalde huset.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Istappene henger truende ned fra fjellsidene.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
så her er det bare å passe seg.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
I dette kalde været tar det sin tid å fyre opp i huset slik at det blir levelig temperatur (20+) inne. Det tar ca 5 timer, så helgeturer på denne tiden av året er ganske utenkelig
Nei, kjære landssted, du får vente til påsketiden før du får week-end-besøk av dine eiere.

 

Etterjulsvise…


Google.

 Etterjulsvisa.

Nå har vi vaska golvet og brent opp all vår ved,
og så har vi endelig fått kasta ut vårt tre.
Nå sett vi oss og hvile og puste på ei stund,
og glømt er julekrybba kor guten tok en blund.

Dra krakken bort åt ovnen, og varma deg litt der
no veit du slettes ikkje, kor julestjerna er.
Du finn ho ikkje lengre, om ho er blank og stor
og du veit heller ikkje, kor Jordmor-Matja bor.

Og gåvene er bytta, all julemat kvarv fort.
og kakene i boksane er alle gøymde bort.
Du finn dei att i boksen framunder neste jul
når du dreg fram att krybba, og englane frå skjul.

Ja, det var denne jula, så stressande og kort.
Med julekvelden over, du fjerna den så fort.
Og englane og nissar er pakka bort i skåp
og sjølve heidersgjesten, han ventar på sin dåp.

Du treng?kje venta lenge på neste juledram,
til sumaren så dukkar, nok pepparkaka fram
og krangelen om julesikkar, den tar aldri slutt
vert dansen ikring juletreet endeleg forbudt.
11.01.2016.M-m.

På dei kaldaste vinterdagane…

…når gubbeskrotten ikkje likar utekulda og godstolen er tilgjengeleg, og dagbladkryssordet som vanleg er ei stor utfordring manglar berre ein ting. nemleg ein god kopp med kaffi.
Det vil seia, den manglar slett ikkje, for det er ikkje endskap på kva kaffidelikatessar ein kan laga til heime på eige kjøkken no. Den gamle kokekjelen har for lenge sidan anten vorte kasta, eller så nyter den pensjonisttilværet på ei eller anna hylle.

No er det berre å koma seg i butikken og skaffa seg ei maskin og nokre kaffikapslar, og vips – så lagar du deg på to minuttar eksotiske kaffislag med smak frå heile verda. Som de ser er den “gamle” Mokkamasteren enno klar for innsats, og i dagleg bruk.

…men i dag vart det ein ekspresso for å reinska opp i hjernebarken og klargjera hovudet for Dagbladet sin laurdagskryssord. Det kan trengjast for her er eit eksempel på utfordringa i denne kryssorden.
Løysingsord.: Konditori.
Løysing.: Sjokolademousseserveringssted.
Jaja, det er godt ein er pensjonist med god tid, og tilgang på sterk kaffi når ein står framfor slike ortografiske utfordringar.
Dette fortonar seg visst som eit reklameinnlegg for kaffi og kaffimaskiner, men i så fall gjev det lite salt i grauten til skribenten.
Ha ein god kaffidag…