Mine venner

I dag vil jeg ta for meg en av sommerens aktiviteter, nemlig å ha to katter i pensjon i tillegg til vår egen mens eierne var på ferie. I denne tiden hvor integrasjonsdebatter går stolpe opp og stolpe ned fikk vi våre egne integrasjonsproblemer med to ungkatter i puberteten og vår egen sedate hunkatt. Vel samlivet i kattepensjonatet gikk etterhvert greitt, men gamle Maja var til tider stressa av de viltre påfunnene til ungguttene.

 

 

 

243.  Venene mine.

Eg har tre artige kameratar,
ulike som haust og vår.
Den eldste, ein ekte ?aristokratar?,
dei andre er unge av år.

Maja er gamal og lat,
ikkje så lite sedat.
Om ungdomen ter seg for frekt,
så set ho seg straks i respekt.

Alvin er ung og vill,
men også leiken og snill.
Han er ein liten ertefant,
men Maja parerer han kontant.

Baste er tenksam og snill.
Aldri er han galen og vill.
Han liker godsnakk og stryk.
Sjeldan slest han så busta fyk.

Dei vaktar kvarandre ute i hagen,
lurande rundt heile dagen.
Så er dei fort over hagar og knattar,
våre tre små kattar.
26.07.2011.M-m.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juks og bedrag!

Selv om jeg ikke regner meg som TV-slave når det gjelder idrett (min kone har antakelig et annet syn på den saken) så innrømmer jeg gjerne at det kan være spennende å følge en fotballkamp eller en friidtrettskonkurranse.

Så var det det med fair play da. Det riktige er at den beste utøveren eller det beste teamet skal vinne, men er det alltid slik? De siste tiårs dopingavsløringer i nær sagt alle idretter bekrefter vel at mange går langt med kjemikaliehjelp for å øke kroppens prestasjonsnivå. De som blir tatt får et par års utestengelse og så er det “på an” igjen med konkurransene. Unntaket her ser ut til å være sykkelsporten. Der i gården ser det ut til at man ikke helt har fått med seg at bruk av prestasjonsfremmende midler ikke har noe med sportens fair-play å gjøre.
Men, der er vel så mye penger med i sporten at hensikten på en måte helliger midlene.
Da er jeg fremme ved et poeng jeg har fundert litt på. Det er hvorfor ikke sivile rettsinstanser interesserer seg for dopingproblemene, for dersom noen vinner “gods og gull” på uærlig vis medfører det straffeansvar i andre sammenhenger. Hvorfor gjelder ikke de samme lovene for fuskerne innenfor idretten ? Det er jo mye penger involvert der også, i alle fall for de beste utøverne.


Bilde.: NRK

Så over til gårsdagens juksefant i finalen på 110 m hekk under VM, Dayron Robles som holdt igjen kineseren Liu Xiang (se bildet) og derved antakelig forhindret ham i å ta gull. Heldigvis ble han disket, men er det nok? Burde han ikke også utestenges fra neste internasjonale mesterskap. Jeg bare spør?

I dag heier vi på Torkildsen og ikke minst på Ingvild Maakestad Bovim!

God week-end.

Jeg vet at enkelte lurer på hvordan helgen var ute i havgapet så her kommer rapporten.
Først en liten påminnelse om at selv om høsten er i anmarsj med sine utfordringer og faciliteter så holder den vakre hortensiaen vår ennå stand. Se bare her.:


Den er gedigen, synes vi.

Men, høsten er i emning og da er det krabbetid. Her er fredagens fangst.:

Og det ble, som dere ser et fint festmåltid for familien.

Vel dette ble en veldig kort rapport fra skjærgarden. Mer kommer senere. Ha en god dag!

Sjuende far i huset er tilbake, smått i senn.


Bilde fra GOOGLE.

Joda dere ser rett, det er sjuende far i huset som “rør på seg” igjen. Han har overlevd sommeren hittil med brukbar margin, selv om humpene er noe høye av og til.
Turer til Berlin, Krakow og til sist Skagen har krydret tilværelsen og slanket pengepungen. Hadde det samme bare kunne ha hendt eieren!
Ellers har funderiene for det meste foregått i båten med fiskesnøret i sjøen. Her har vel turene for det mest vært bra, men uten at den store fiskelykken har slått til.
Apropos stor, jeg fikk da en liten nise på en dorg, men heldigvis kom den løs, og etter et par runder rundt båten sa den takk og farvel, og lever forhåpentligvis i beste velgående ute i Nordsjøen.
Bortsett fra litt ujevnt vær i Øygarden har vi hatt det bra der ute så det blir nok med litt tungt sinn vi nå, litt etter litt, flytter tilbake til vår digitale verden og vår hovedbase.

Vel, mer om sommeren etterhvert. Det er viktig å ta noen tankerepriser utover høsten.