Tidtrøyte og hjernetrim…

Når dagene blir våte
og regnet setter inn.
Da må du ikke gråte
men ta litt hjernetrim.

Puslespill er tingen,
finn brikkene sin plass
og fram fra brikkebingen
gror et puslespillpalass.

Heissan…osv…

Hva ska vi gjøre når det er skolefri og regnet høljer ned dag og natt. Et puslespill kan være både utfordrende og spennende, det synes både Amanda og morfar.

Her er vi ved spillets begynnelse og med 500 brikker å få på plass..

Så er brikkene på plass og et (litt uklart) bilde av sentrale Bergen har trådt fram, men tror dere at været har bedret seg. Nei, tåke og duskeregn forhindrer fremdeles utsikten til byen.

Dette er definitivt den siste dagen i februar, og i morgen vil jeg komme med min månedsoversikt over noen av politikeres og offentlige etaters krumspring denne måneden.

Ellers kjære damer, i dag er det deres tur! Har dere forberedt frieriet, eller er dere ferdigfridd allerede. Ha en fin dag i alle fall, enten svaret bli det ene eller det andre.

Valgets kvaler…

Til dagens innlegg hadde jeg to alternativer. Jeg har lenge “irritert” med over Stoltenbergs mantra om at skattene ikke skal økes i denne stortingsperioden. Men hva skjer ? Jo kommunene underfinansieres slik at tjenestene må finansieres med eiendomsskatter! I tillegg setter staten som forutsetning for medfinansiering av veiprosjekter at kommunene innfører, eller øker bompengesatser!
Er det noe annet enn økning av skattetrykket ?? Jeg bare spør.

Nei, da er det alternative innlegget mer velsmakende, i alle fall for meg. Sist helg gikk vi til anskaffelse av en kaffimaskin.
Gamlingene må jo følge med på motebølgen, må vite.

Her har så vidunderet kommet i produksjon på kjøkkenet. Det funker fint og ekspressoen smaker akkurat like godt som den jeg ble oppflasket med i Paris på 60-tallet.
Om det er en ulempe for noen vet jeg ikke, men kaffekapslene bestilles over nettet, men det er jo en effektiv og grei sak for oss som er “på nett”.

Ha en fin dag.

Mamuttsalg…

I dag starter årets mamuttsalg i de fleste bokhandler, og gubben måtte selvsagt innom for å se hva som var til salgs. Sikkert mye bra og noe for de fleste skulle jeg tro.

Her er gubben sin bokfangst.
Først “Bjørnson i Roma”. Mange av våre klassiske diktere hadde lange opphold i utlandet og da spesielt i Italia. Kanskje var vinen billigst der.
Ibsen var utenlands i 27 år og skrev sine mest kjente verk i Italia. Peer Gynt ble, etter sigende skrevet på Amalfikysten.
Som den spesielle figuren Bjørnson var synes jeg at det er interessant å finne mer ut av hans gjøren og laden i utlendighet.

“Leningrad beleiringen” skal være en beretning om de 900 dagene byen var beleiret, basert på nylig tilgjengeliggjort kildemateriell. Ca 1 mill mennesker døde under beleiringen. Spennede, men tragisk lesning, tror jeg.

Den sista boka jeg fant “Perfekt kjemi” kjøpte jeg på tittelen, og på omtalen på bakpermen. Ser ut til å være en realistisk kjærlighetsroman, om noe kan kalles det.

Ha en fin bloggdag.

Starten på en godværssøndag…

Har ikke annet å meddele enn at denne morgenen ser ut til å bære bud om en stålende søndag.

Som dere kan se ligger morgentåka nede over fjorden, og vi øyner toppen av byfjellene ovenfor.

Men, sola er der og den fjerner nok tåka om en time eller to. Foreløpig er her -1, men det snur nok snart.

Et lite stemningsbilde til slutt.

God søndag.

Englevakt og vår…


Først vises en amaryllis som er litt på hell, men den passes god på av Martas engel.

Så er vi ute på landsstedet og sjekker vinterstormenes herjinger. Heldigvis ser alt ut til å ha gått bra.

Snøklokkene har i alle fall våget seg fram i en vinterrusket hage.
Naboen har heller ikke åpnet sesongen.

Utsiktsbenken mot havgapet.

Sjøen innbyr slett ikke til fisketur i dag.

Litt bedre er det innaskjærs.

Selv havna ligger og venter på våren.

Versjuk…

 

Gråversdag.

Det byrjar om morgonen i speilet.
I dag er det uver i alle glas
skrukker og buster er ingen stas.

Regnet og vinden piskar mot ruta.
Så ber det opp i stova.
Skulle vel helst ha fortsett å sova.

Med brillene fulle av fett og flekkar
slit du med di avis.
Ja ? ja, alderen har sin pris.

Så er det klårt for frukost.
Der fins ikkje reine mjølkeglas.
Nei, dette var då ingen stas.

Då kjem dagens store opptur.
Du set deg inn i din bil.
Viskaren virkar ? utan tvil.
01.03.2009.M-m.

 

Motet svikta…

Jeg annonserte i går at jeg i dag ville komme med et litt-på-kanten dikt som jeg skrev for et par år siden. Etter å ha lest gjennom det fant jeg ut at det vippa litt over kanten. Det egner seg antakelig best under sene nachspiel. Her kommer det så forløpig et par bilder jeg fant i Google. De skulle ikke støte noen, vil jeg tro.
Ellers regner jeg med å ha månedens oppsummeringsdikt klart om noen dager.

Perfeksjonisme kan være så mangt.

Jaja, så vet vi det.

Skjerp dåkker…!


Her er en karikatur av en mangeårig patrileder i venstre – partieier kan vi kanskje si. I alle fall sørget han effektivt å slå ned på medbestemmelse i partiet, og arvtakere til venstretronen forsvant etterhvert.
Så, ved siste stortingsvalg hadde folk fått nok. Hordaland forkastet ham og han måtte returnere hjem som en slagen mann.
Venstre ser nå ut til å ha fått en langt bedre ledelse i Trine Skjei Grande, meningsmålingene tyder i alle fall på det.

Hva skjedde så med den forkastede lederen. Jo, han fikk jobb som fylkesmann i Hordaland til manges skepsis. Jeg hadde et innlegg på bloggen hvor jeg gav ham et år på å vise at han kunne finne et konstruktivt samarbeide med kommunene i fylket.
Det har han definitivt ikke greidd. Mellom fylkesmann og Bergen kommune er det full krig. Resultatet av dette er at fylkesmannen nå stopper alle større utbyggingsprosjekter på ubestemt tid. Utbygging av Flesland Flyplass, Finansbygg i Bergen og kjøpesenter i Åsane er eksempel på dette.
Departementet skal nå avgjøre den nye byplanen, og det vil ta år før Solheim er hjemom fra sine utenlandsreiser og kan ta avgjørelse her.
Partene står altså steilt mot hverandre mens byutviklingen i Bergen står i stampe.
Nå er det på tide at noen tar til vettet, og et gammelt ord sier at “Den får ta til vetet den som har det”. Jeg tror ikke at det er fylkesmannen, som her gjemmer seg bak paragrafer og snevert skjønn.
Jeg tror dessverre at fylkesmannen på samme måten som han viste sin FRP-fobi foran forrige stortingsvalg nå  lang på vei er i ferd med å utvikle samme fobien mot byrådet i Bergen.
Altså “skjerp dåkker”, finn fram til løsninger, og la ikke sittende fylkesmann få en ny åremålsperiode når inneværende går ut.
Lykke til Bergen…

Tar sjansen på en grovis light…

Det handler om en gammel gubbe med stokk som steg inn på en buss. Dessverre var der ingen ledige seter så han stilte seg opp ved siden av en mann som hadde en drøss av unger med seg.
Da gubben ikke fikk plassen til en av ungene tok han til med å dunke stokken hardt i golvet. Dette gjorde mannen med ungene veldig irritert, og han utbrøt.:
– Er det ikke mulig å få gummi på den stokken så den ikke bråker så mye ?
– Hadde du hatt gummi på din så hadde det vært plass til meg, kontret gubben.

Jaja, denne er i alle fall ikke selvopplevd. Ha en fin kveld.