Skjerp dåkker…!


Her er en karikatur av en mangeårig patrileder i venstre – partieier kan vi kanskje si. I alle fall sørget han effektivt å slå ned på medbestemmelse i partiet, og arvtakere til venstretronen forsvant etterhvert.
Så, ved siste stortingsvalg hadde folk fått nok. Hordaland forkastet ham og han måtte returnere hjem som en slagen mann.
Venstre ser nå ut til å ha fått en langt bedre ledelse i Trine Skjei Grande, meningsmålingene tyder i alle fall på det.

Hva skjedde så med den forkastede lederen. Jo, han fikk jobb som fylkesmann i Hordaland til manges skepsis. Jeg hadde et innlegg på bloggen hvor jeg gav ham et år på å vise at han kunne finne et konstruktivt samarbeide med kommunene i fylket.
Det har han definitivt ikke greidd. Mellom fylkesmann og Bergen kommune er det full krig. Resultatet av dette er at fylkesmannen nå stopper alle større utbyggingsprosjekter på ubestemt tid. Utbygging av Flesland Flyplass, Finansbygg i Bergen og kjøpesenter i Åsane er eksempel på dette.
Departementet skal nå avgjøre den nye byplanen, og det vil ta år før Solheim er hjemom fra sine utenlandsreiser og kan ta avgjørelse her.
Partene står altså steilt mot hverandre mens byutviklingen i Bergen står i stampe.
Nå er det på tide at noen tar til vettet, og et gammelt ord sier at “Den får ta til vetet den som har det”. Jeg tror ikke at det er fylkesmannen, som her gjemmer seg bak paragrafer og snevert skjønn.
Jeg tror dessverre at fylkesmannen på samme måten som han viste sin FRP-fobi foran forrige stortingsvalg nå  lang på vei er i ferd med å utvikle samme fobien mot byrådet i Bergen.
Altså “skjerp dåkker”, finn fram til løsninger, og la ikke sittende fylkesmann få en ny åremålsperiode når inneværende går ut.
Lykke til Bergen…

2 kommentarer
  1. fruensvilje:Det var vel litt lokalt dette innlegget, men frustrasjonen er MEGET stor her i distriktet mht fylkesmannens håndtering av saker og ting.
   Jeg advarer mot at man kritikkløst setter avdankede politikere inn i slike embededer. Ha en god kveld olg lykke til med deres fylkesmenn.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg