Venner


Kilde.: Venner.jpg

I dag presenterer jeg et lite dikt som Halvard, et av mine barnebarn skrev da han var 9 år. Jeg synes at det er så fint og berører kjernen i mange vennskap.

Venner.


Venner er noe alle burde ha.

Venner er noe som gjør deg blid og glad.

Venner gir omsorg og lek.

Venner kan stole på hverandre.

Venner har tro.

Venner har vennskap og glede.

Venner er noe alle burde ha.

Kjenndalstoppen 2003. Halvard A.V.

Søndagsturen.

I dag har jeg ikke så mye å blogge om, så jeg burde vel helst ha holdt kjeft. Men det ble da en liten og etterlengtet tur ved sjøkanten. Været.: Grått, fuktig og skarp sno.


Vi gikk langs veien fra Kleppestø til Florvåg. En kort tunell midtveis.


Florvåg har vært opplagshavn for fjordabåter i mange år. Nå er det MF Skagastøl og MF Gudvangen som har fått en hvilepause. De skal antakelig tilbake til tjeneste i sommersesongen.

 

Torskeelskere, elsk i dag.


Ja, her er dagens festmiddag.:

– Kokt fersk torsk
– Rogn
– Levergryte
– Eggesmør

Bonne appetitte!

La Cage aux Folles (Dårekisten).


Årets julepresang fra en av våre døtre var et gledelig gavekort til Den Nationle Scene. Det ble benyttet til å overvære forestillingen La Cage aux Folles. Det er en musikalsk komedie som som handler om homofile cabaretmiljø, og de homofiles utfordringer i møte med omverden. Det var nok mest en komedie med skråblikk på situasjoner som oppstår rundt fortielse og fobier.

Bjarte Hjelmeland og Bjørn Willberg Andersen spilte kjempegodt i de bærende rollene i et ensemble på over 20 aktører. Stykket har gått for fulle hus siden lenge før jul.
For oss ble det en hyggelig og givende kveld.

Våryr m.m.

I dag skjedde det. Eg registrerte det aller første vårteiknet i fugleverda. I treet rett utafor huset vårt sat det ei skjor og baska med ein kvist som tydelegvis skal verta ein del av eit reirbyggverk. Litt tidleg med vårkjenslene i år, i alle fall gledeleg at einskilde registrerer at dagane vert lengre og ljoset vender attende. Von for andre også?


Kva har så dette med våren å gjera. Jau, torsken kjem inn til kysten for å gyta, våryr kanskje den også. Var ute i Øygarden og kjøpte nokre middagar med nyslakta torsk. Her ligg det innpå 15 kg rundfisk. Ein del av dette skal verta den  årlege middagen for familien i morgon. Nykokt torsk, lever , rogn, eggesmør og raudvin. Høyres det godt ut?

Om du ikkje likar fisk har du mi medkjensle.

Et hundeliv.

Hundelivet er visst av og til å foretrekke.

Etter en hard dag for de små

Ettermiddagsluren,


Så langt kom han før han sovna.

Dagens CO2-oppstøt.

Jeg har vel tidligere vært innom emnet, men nå har man så smått prøvd å starte en avisdebatt om elektrifiseringen av våre olje -. og – gassplatformer og konsekvensene av denne politikken.

Problemstilling.: Våre politikere har vedtatt en gradvis nedtrapping av CO2-utslippene.

Tiltak.: Et tiltak er å kjøpe kvoter eksempelvis når du skal ut å fly.
Vet noen hva disse pengene går til?
Videre blir det utslippsrestriksjoner for transport, fyring etc, her kan sikkert endel gjøres for å spare klimaet.. Her skulle pelletsovnene bli et godt alternativ – for dem som er i stand til å finne noen leverandører av dette brenselet.
Et av de store poengene er så at hele sokkelen skal elektrifiseres, dvs at de fleste plattformer skal få sin strøm fra fastlandet.

Gjennomføring.: For å gjennomføre dette må det, for det første legges sjøkabler fra fastlandet ut til anleggene i Nordsjøen. I parentes blir vel kabelen i Hardangerfjorden for en lillebror å regne. Så må det fremskaffes linjekapasitet på land for å føre tilstrekkelige mengder kraft til disse kablene.
Hvem må betale for denne infrastrukturen?
Når så dette er gjort og plattformen er forurensingsfri kan man produsere olje og gass til kontinenetet. Der vil de så brenne gassen, også den vi kunne ha brukt til å produsere strøm på selve produksjonsplatformen.
Hvor er den globale miljøgevinsten?
Mye av elektrisiteten som skal ut på plattformen må kjøpes fra våre naboland, fra Sveriges atomkraftverk og kullkraftverk i Danmark, ja kanskje til og med fra gasskraftverkene i Tyskland, mens vi opplever ultrahøye priser i kalde vintermåneder.
Forurensende kullkraftverk vil bli stengt, er politikernes mantra. Er det realistisk å regne med det ettersom Europa stadig har økende kraftbehov.

Hvem betaler gildet? Jo, det er du og jeg. Kabling og lave vannmagasiner fører til høyere strømpriser. Det vi ser er at kraftselskap og stat håver inn milliardbeløp. Staten alene tar etter sigende inn over 20 MRD bare i år.

Har noen hørt at skattetrykket ikke skulle øke i denne stortingsperioden. Jeg har hørt det opptil flere ganger. Ja, unntaket er visst den økende skatten for en stor del av oss pensjonister. Unnskyld, skatteøkningen kommer visst over strøm-regningen også.

Takk for meg.

 

 

Kaffelatte-skogsturen!!!

I dag hadde jeg bestemt meg for en skogstur i finværet. Etter siste ukers regn – og – mildvær var jeg sikker på at føret på stien jeg bruker å gå var isfri og gangbar.


Det så absolutt fint ut da jeg startet , men vel utpå stien, og etter en avbrutt engelskmann med halvskru, fant jeg ut at turen hadde så stor skaderisiko at jeg returnerte til min hjemlige base.


Fant ut at jeg da skulle ta en tur nede ved havna, og det første som møtte meg der var en pjuskete kråke, som satt og pusset fjærene sine på et biltak.


Vi har en liten andedam med en tursti rundt, og et par runder der ble dagsturen min.


Som man kanskje ser ligger denne “idyllen” ganske nær kjøpesenteret så det var lett å finne parkeringsplass. Ja, og så var det kaffelatten da. Den ble inntatt på senteret etter den korte mosjonsturen. Der fant jeg også fruen.


Og hjemme satt Maja og ventet.

Hunde – og – katteliv

“Det var da pokker til trang seng.”

Her tok leken brått slutt og søvnen overtok.

Middagsluren kom nok litt brått på for denne krabaten.

Så er det Maja som har funnet sitt yndlingssted.

Værlei eller morgentrøtt

Først noen bilder tilsendt fra min venn Tore. Bildenes opprinnelse ikke kjent, men de gjengir på en litt artig måte mitt ønske om å kunne strekke morgenen i sengen på en litt traurig vinterdag.

Fra ca 15 nov og fram til nå har vi hatt alt fra streng vinter, via “kakelinne” til til et par gråe og traurige uker med vind, regn og tåke.

Det minner meg om nordafrikaneren som kom hjem etter et langt opphold i Norge.

På forespørsel om hvordan været hadde vært her oppe svarte han da.:
“Joda de har to vintrer der oppe, en grønn og en hvit.
Den grønne er verst, for da slutter de å fyre.”

Ha en god dag.