Septemberhymne ++.

Dette septemberhymnet vart kortare enn det kunne ha vore, og det er sikkert dei få lesarane mine glade for. Inspirasjonen har ikkje vore heilt der oppe denne månaden. Forresten, det 4. verset i hymnet vart skrive før Hareiden hadde i seg ei heil flaske Møllers tran og konverterte til den raude sida i politikken Den karen har sanneleg “ballar”! No står det berre att å sjå korleis fotfolket hans tar det, dei fleste sette antakeleg trandosen sin i halsen då dei høyrde på talen. Han Jonas smilte og verka svært nøgd medan Erna framleis held perleporten på vidt gap. Me går ein spanande politisk haust i møte folkens.

Karen på biletet under skjemde seg godt ut på dansegolvet. Han må ha teke så mange tranflasker at han ikkje hugsa kva tevling han var med i. Konkurransen galdt ikkje utstyrssjekk Frank, det var dans som var tema. Biletet syner forresten kor “glad” dansepartnaren var for valet ditt av antrekk.


Google.

Septemberhymne 2018.

Svenskane slit med hovudverk
etter sitt siste folketingsval.
Sverigedemokratarna er noko herk
for ingen vil drikka av deiras gral.
Ingen vil dei ha dei med i regjeringa si,
korkje  konservative eller sosialdemokrati.

I Bergen rådhus vart det panikk
for huset sto på vaklande føter.
No fekk politikk vera politikk
Dei tilsette laut avslutta jobb og møter.
Eg trur dei aldri hadde høyrt dette før.:
«Ta PC-en med deg og kom deg på dør».

No greidde ikkje TV-2 å halda seg lenger,
Dei laut visa ein klovn i boratdrakt.
Ja, kva gjer ein ikkje for reklamepenger
og kva sel då betre enn Adams «prakt».
Ein laurdagskveld med fest og glans
vart utskjemt med ein ufin boratdans.

Krf slit visst skikkeleg no om dagen,
Dei er ikkje einige om fargen på drakta.
For dei misliker sterkt partiet til Hagen,
så skal no raudfargen føra dei til makta?
Han Knut Arild har rota seg inn i uføre.
Vel han Erna eller vert det Jonas Gahr Støre.

Så er haustmørkret over oss att.
Storm og regn står ofte på menyen.
Me hugsar  tropesumaren me har hatt
og nytte han både på hytta og i byen.
Båten er landssett og hytta er låst
så no er me klar for litt snø og frost.
30.09.2018.M-m.


Regn og storm har det vore  store mengder av sidan sumaren gjekk til køys. Regnbogen på biletet kan illustrera nedbørsrekorden me fekk for dei to siste månadene. Det vart i alle høve fort slutt på vassparinga. God haust i kongeriket!

Norge i et nøtteskall, eller?

Dette blir definitivt en annerledes “nutshellopplevelse”, i alle fall billedmessig. Glemte å få tatt bilder av båt, Sognefjord, og togtur tilbake til Bergen, men her er noen av inntrykkene i alle fall.

Første delen av turen gikk “sjøverts”, altså med båt fra Bergen til Flåm, og her aner vi at hestekreftene er i full utfoldelse. Fem timer tok den turen.

Et av de første stoppene på turen var Skjerjehavn og her troner gamlekongen (ikke han i forgrunnen) Olav og skuer ut mot havet. Statuen ble underkjent i hovedstaden, derfor ble den henvist til Vestlandet. Som dere ser har gubben utfordringer med både vinkling og fokus. Selfier er ikke greitt for gamle gubber.

Denne fossen kom ned fra fjellet i Aurlandsfjorden. Pissa, eller pisso heter den visst.

Fretheim hotell i Flåm hadde litt av hvert å by på til buffeten. Her ble nok magen mett lenge før øynene, dessverre. Et ekstra pluss til geitosten fra Undredalen.

Flåmsbanen, på veien tilbake til Bergen hadde også sine attraksjoner å by på, bl a mye vann! Her har nok huldra, i rød kjole midt oppe til høyre i bildet kommet over tørken i sommer.

Så er vi tilbake i Øygarden igjen og Don stirrer ut over havet en vakker kveldsstund.

Plommehøst…

Bare en liten rapport om plommehøsten ute i havgapet. Etter å ha ventet på plommehøsten de fem siste årene slo treet endelig til dette året, i alle fall på to av de store greinene, og det ble nok frukt til både sylting og spising. Her har så fruen foreviget en fornøyd gubbe under årets innhøsting.


Når det gjelder savnet av plommeavling de fem siste årene så prøvde noen av våre amerikanske venner å dempe skuffelsen vår med å feste noen innkjøpte plommer på treet sist de besøkte oss. Dette gangen får de smake syltetoyet.


This is for Barbara. As you can see  you don’t need to bring plums with you when you visit us next week. This time we are fully suppllied.
Welcome Don and Barbara, the jam will be on the breafasttable when you arrive.