Norge i et nøtteskall, eller?

Dette blir definitivt en annerledes “nutshellopplevelse”, i alle fall billedmessig. Glemte å få tatt bilder av båt, Sognefjord, og togtur tilbake til Bergen, men her er noen av inntrykkene i alle fall.

Første delen av turen gikk “sjøverts”, altså med båt fra Bergen til Flåm, og her aner vi at hestekreftene er i full utfoldelse. Fem timer tok den turen.

Et av de første stoppene på turen var Skjerjehavn og her troner gamlekongen (ikke han i forgrunnen) Olav og skuer ut mot havet. Statuen ble underkjent i hovedstaden, derfor ble den henvist til Vestlandet. Som dere ser har gubben utfordringer med både vinkling og fokus. Selfier er ikke greitt for gamle gubber.

Denne fossen kom ned fra fjellet i Aurlandsfjorden. Pissa, eller pisso heter den visst.

Fretheim hotell i Flåm hadde litt av hvert å by på til buffeten. Her ble nok magen mett lenge før øynene, dessverre. Et ekstra pluss til geitosten fra Undredalen.

Flåmsbanen, på veien tilbake til Bergen hadde også sine attraksjoner å by på, bl a mye vann! Her har nok huldra, i rød kjole midt oppe til høyre i bildet kommet over tørken i sommer.

Så er vi tilbake i Øygarden igjen og Don stirrer ut over havet en vakker kveldsstund.

5 kommentarer
  1. Mimremor: Vi var heldig med været innover Sognefjorden, og Flåmsbanen var nok en opplevelse, i alle fall for turistene som det var mange av.
   Ha en fin helg.

  2. Der hadde dere en fin tur, og Don fikk sikkert gode minner å ta med seg fra gamlelandet. Ellers er det fint å se fossekraften igjen. Noe blir vel til el-kraft for oss alle, og så får kraft-idiotene noe å gamble med. Ha en fin høst på sjø og land!

  3. Pedro: Det ble virkelig en nøtteskalltur på Don og frue, hav,fjell og fjord, og jeg tror at de reiste hjem med et smil om munnen.
   Ja, fossekraft er her nok av for tida, så bare fortsett gamblinga. Vårherre betaler med nedbør. Nei, grådighet gjør blind og døv.
   Ha en fin kveld i tigerstaden.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg