Kontraster 2…

Jeg hadde for et par uker siden et innlegg med en liknende overskrift, og trodde da selvsagt at nå var våren i emning for godt. Våren er lunefull, det vet vi godt, men at den skulle ha rim i skjegget så langt ut over i mars er det bare vi gamle som har vage minner om fra våre barndoms vårer her ute i Øygarden. 
Men mye var annerledes før, også vårene, så da vi reiste ut til landstedet sist uke var det med forventning om snøklokker og krokus i blomst, ja kanskje også en og annen påskelilje på en lun plass. Men slik ble det ikke. Til og med snøklokkene sto og sturet i den kalde sibirlufta som Putin har forært oss i vår. Kan det være en hevnaksjon fra den russiske isbjørnen, mon tro. Men du lurer ikke oss Putin, vi har godt med ved i kjelleren, og rødvin til toddy har vi også.
Jaja, nok om det. gårsdagen gav oss et håp om bedring, for sola dukket fram og vi fikk en time eller to i solveggen


…og kvelden var jo helt nydelig!


…men så kom morgenen i dag. Det er vel ikke nødvendig å si annet enn..

Finn fram skia…også i Øygarden…

Kontraster…

Dette har vært en helg med klimamessige kontraster. Bildet øverst viser gårsdagens vær ute på landsstedet vårt i Øygarden . Som nærmeste en sjeldenhet var temperaturen nede i -11 grader natt til i går,og vannet utenfor stuevinduet var antakelig ganske trygt om man ser bort fra råka ved elveutløpet i forgrunnen.
I dag er det værbildet til nederst som dominerer, snø, sludd og regn. Men etter en lang godværsperiode har vi ingenting å klage over – litt regn tåler vi nå. Og så får vi håpe at våren er på gang..

Bondens marked.

Et sikkert vårtegn.: Bondens marked er tilbake i byen. Ikke så fulltallig ennå, men her er allerede mange godbiter å få tak i om man vil det, og gubben kom hjem både med einerrøykt ørret og honning.

Her går det i honning.


Brød, rundstykker etc etc.

…og så svele da. Svelekøen var tidvis lang.

Hermetiske plommer fra Hardanger er en “høydare”.
Ellers var her både kjøttvarer og smakfull ost å få tak i, og smaken fikk vi prøve før innkjøp.
Når også været viste seg fra en brukbar side ble det en vellykket bytur, om ikke for lommeboka akkurat.