Plommehøst…

Bare en liten rapport om plommehøsten ute i havgapet. Etter å ha ventet på plommehøsten de fem siste årene slo treet endelig til dette året, i alle fall på to av de store greinene, og det ble nok frukt til både sylting og spising. Her har så fruen foreviget en fornøyd gubbe under årets innhøsting.


Når det gjelder savnet av plommeavling de fem siste årene så prøvde noen av våre amerikanske venner å dempe skuffelsen vår med å feste noen innkjøpte plommer på treet sist de besøkte oss. Dette gangen får de smake syltetoyet.


This is for Barbara. As you can see  you don’t need to bring plums with you when you visit us next week. This time we are fully suppllied.
Welcome Don and Barbara, the jam will be on the breafasttable when you arrive.

10 kommentarer
  1. Det var koselige bilder..og masse fristende plommer ! Jeg vokste opp med plommetre i hagen..og det var så fint å kunne plukke ned å spise når di var modne..:)) Kos deg med høsten og plommer på treet :))

  2. annebe: Her ute i Øygarden var det ikke noe fruktdyrking i min barndom, kanskje klimaet var for tøft. Det er først i de seneste tiår at jeg har kunnet forsøke med plommetre. Dette er det tredje treet, og endelig ga det resultater.
   Plommesyltetøyet ble i alle fall godt. Ha en fin kveld.

  3. Gratulerer med plommehøsten. Selv kom vi tilbake etter 7 uker i nordvest til en blå hage. Mesteparten av plommene lå nemlig på bakken, men det ble da noen glass syltetøy og stinn mage et par dager.

  4. Pedro: Eg har venta lenge på den plommehausten, og det er fyrst på det tredje treet det vart avling. Det fyrste sjøldaua, det andre fraus i hel, men på det tredje kom avlinga.

  5. Så fint at plommetreet endelig ga avling! Her er pæretreet fullt av pærer for første gang da det ble plantet for 10 år siden! Den varmen i sommer gjorde nok susen! Ha en fortreffelig helg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg