Gubbetur til Herdla.

I dag preger sensommeren været her vest., kraftige regnbyger med noen solgløtt innimellom.
To litt rustne turkamerater var i stuss om det ville bli en mosjonstur mellom bygene. Ettersom været ofte viser seg fra en bedre side på nordsida av øya vår enn på sørsida, der vi bor, gikk turen til Herdla. Når sant skal sies fikk vi gjennomført en halv times tur uten en regndråpe, helt til vi skulle stige inn i bilen – da kom pøsregnet.


Herdla, hvor tyskerne anla sin største flyplass på Vestlandet under krigen satte mange spor etter seg. Disse stålkonstruksjonene, kalt hitlertenner ble brukt på strendene for å forhindre fientlig langang, og her er noen av dem bevart.
Bygningene i bakgrunnen er også tyskbygde bygninger. Disse benyttes i dag, bl a av lag og organisasjoner, til bl a kurs i kajakksport.


I sommer ble noen grafittikunstnere invitert til å pryde noen av murveggene fra den millitære virksomheten på Herdla. Dette er en god illustrasjon og påminnelse om den tiden.


Her er et annet kunstverk som pryder noe av denne veggen. Veggen blir nok fullmalt etterhvert.


Så fikk Herdla kongebesøk i sommer på kongefamiliens årlige besøk yil utvalgte kommuner. Jeg tror nok at kongen satte pris på denne velkomsthilsenen på utsiden av en av brakkene. Gubbene fant forøvrig ut at de i dag var såpass lite fotogene at dere må stå over fornøyelse av å beskue dem.

4 kommentarer
    1. Dette må være grafittikunst av bra kvalitet. Håper fortsettelsen blir like bra.
      Krigsmuseene og krigslitteraturen gir stadig god informasjon. Siste boken om Shetlandsgjengen ga mye nytt; f.eks. om Telavåg. Og var «Ni liv» riktig fortalt?
      Historie er alltid interessant.
      Ønsker deg en god «Indian Summer».

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg