Alt skal prøvast, og i dag vart det japansk middag etter ein hard tur på ein marknad. Marknadsturen kjem eg attende til seinare, omeletten til lunchen der var høgdepunktet for gubben, for å halda meg til dagens tema. Fruene fann visst meir interesse i det som var bydd fram i salsbodene.
Over til middagen.
Eg kan ikkje seia at menyen var kvardagskost for gubben, men som de kan sjå var utvalet av sushivariantar stort.
Dette skal, ifylgje dottera kallast for Maki og Tempura maki.
…og her sit middagsgjestene med fiskebåten på bordet full av Sushi. Som de ser av dei smilande fjesa var maten velsmakande. Men OBS ver varsam med den grøne tilsetjinga i soyasausen, Wasbi kallast det visst. For mykje av den kan koste litt for mange glas med Sake som i sin tur kan skapa problem for navigeringa på heimvegen.
Vel, me heldt oss unna begge desse stoffa så heimturen gjekk utan vanskar.
jeg elsker virkelig sushi! Noe av det beste som finnes! Kos deg i finværet <3
Marie: Maten er bra og sola skinner, hva kan man mer forlange…
Ta med oppskriften. Vi kommer vestover neste onsdag.
NAM ! Sushi er så utrolig godt 🙂 Kos deg mye
Så fint å se dere koser dere på tur…:)) Spiser ikke ofte shushi jeg heller , men synes det er godt..og greit med litt variasjon i kosten :))
Koselig å titte litt på markeder..men man kjøper som regel mye på slike steder som en ikke bruker..men litt er det jo koselig å ha med hjem :)) Hygg dere videre :))
Ha- ha, no lo eg. Sake er fårlege greier, men smakar så inni granskogen vondt, at for min del har eg aldri problem etter prøvesmakinga. Eg hadde ikkje trudd at ein aldrande, sindig mann frå Askøy, sit seg ned og et rå fisk.
Oldemorbloggen: Her er problem med å svara på kommentarar
annebe: Takk. En uke er i korteste laget, det får bli litt lenger neste gang…
Brodern: Du får få steikte torslehoder. Smaker bra det også…u
tror jammen dere koser dere godt ) sushi har jeg tilgode å smake
fruensvilje: En flott uke, og Sushien smakte
Det visuelle er jo strålende, men jeg kan ikke si noe om det kulinariske. Kanskje du skulle melde deg inn i Råfisklaget. Det tar visst 7 år å bli en habil sushikokk, og da er nok det toget gått for meg. Spent på neste reisebrev. Sov godt med rå fisk i magen.
Alltid spennende med noe nytt.
Pedro: Jeg har visst problemer med kommentarene, men kan forsikre om at råfiskmagen fungerte godt.
Siv Svanem: Joda, fin tur, god mat og mye friskluft. Det blåser alltid litt på Lanzarote.