Når vinden uler og regnet fosser ned…

…kan det kanskje være på sin plass å tenke på den fantastiske måneden vi har lagt bak oss her vest med sol og fint hver dag. Ja, så fint at brannfare har ført til grillforbud og kjøpesentra som “brenner” inne med alle grilltilbudene sine. Nå har så Vårherre overtatt grillforbudet, for den som i dag fristes til å fyre opp grillen ute må enten ha tatt for mye Møllers tran eller blitt slått i hodet av en altfor intens grillabstinens.
Vel, summa summarum trengte vi nok dette regnet for å holde liv i eng og planter, og ikke minst for å redusere den store brannfaren tørken førte med seg.

Gubben tilbragte en uke nede i palmeland, og i dag kunne det være opportunt å mimre litt mens regnet og vinden trommer mot ruta. Uka på Mallorca var bra den, men det var ikke den store varmen der, og hjemmetemperaturen var nok mye av tiden høyere enn der vi nytte paraplydrinken.


På vei langs strandpromenaden passerte vi stadig slike sandkunstverk, og her er det en drake som ligger “fanget”. Jeg ble forresten fortalt at sanden på Alcudiastranden egner seg spesielt godt til produksjon av slike kunstverk. Det at menge turister passerer dem til og fra gamlebyen er sikkert heller ingen ulempe for kunstnerne.


Denne kvelden falt middagsvalget på grillspyd. Får håpe at disse spydene bare er brukt til grillformål. Forresten skal sies at middagen smakte helt fortreffelig.


På veien hjem til hotellet fristet dette solnedgangsbildet.


…og stranda ligger øde og tom etter en hektisk strand – og – badedag.


Men vi skal ikke glemme hva som møtte oss da vi kom hjem. Den gamle rhododendroen sto i tilnærmet full blomst.
 

4 kommentarer
  1. Glad for regnet som kommer her i dag ja..selv om jeg er veldig glad i sol og finvær :)) Fine mimrebilder..og imponerende hva man kan få til å lage i sand..selv om jeg ikke klarer lage stort annet enn “kake”..bøtte med fuktig sand som snues på hodet..hehe?

  2. annebe: Haha, ja der har du meg også – bøttekake er vel det jeg har drevet det til også. Det er opplagt “kunstnere” som har en eller annen skolering som holder på der nede, kanskje kunststudenter. Et fint innslag på kveldsturen er det i alle fall.
   Det var nok nødvendig med litt regn nå, så får vi håpe at det gir seg etter et par tre dager.

  3. Nok en serie med flotte bilder som får oss til å huske gode dager i Syden. Selv har vi en liten quiz av og til når vi titter på feriebilder; husker du når og hvor dette var.
   Dersom nå værguden legger godviljen til, da får dere nok de beste dagene under rhododendronbusken med krabbe, pale og godsaker. Ha en fin sommer (husk at vi ennå ikke har kommet til sankthans).

  4. Pedro: Gode mimrebilder å kikke på nå som den første høststormen nettopp er fordøyd. Men heldigvis har kjerringa lettet på grillforbudet på verandaen, så nå er jeg bare noen av vårherres solstråler fra en en god grillet biff.
   Ang krabbe, så ligger jeg på lur, klar med teinene og venter på litt roligere vær. Det er bare å roe ned. Det blir nok sommer igjen.

   Ha en fin dag i storstaden.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg