Lørdagsaktivitet…


Godt plassert ombord i vår “bybane” på vei mot en lørdags formiddag i byen. .


Etter en 15 minutters seilas lander vi nesten midt i byens sentrum. Sjøen er blikkstille – og tenk, det regner ikke for en gangs skyld!


Rett opp på kaien møter man en av byens gamle butikker (Aksdal). Her var det tidligere strilene kom for å kjøpe sjøutstyr som sjøstøveler . oljehyrer, sydvester, etc etc. Det er nok liknende utstyr man får i denne butikken fremdeles, om enn i modernisert form og farge.


Strandgaten mot nord er ganske folketom en tidlig lørdags  formiddag. Forresten er ikke denne delen noe typisk handlestrøk.


Mot syd er her litt mer aktivitet, og Ulriken rager i bakgrunnen.


Kløverhuset, et av byens gamle erværdige magasiner må selvsagt informere om at det fremdeles er anledning til å shoppe der.


Svaneapoteket, byens – og kanskje landets eldste bedrift ligger i sentrum. Dette er et apotek som ble etablert med bevillingsbrev fra Christian IV i 1595, og som fremdeles er fullt oppegående.!


Så forvillet gubben seg inn på kunstmuseet som har blitt tildelt det mildt sagt forvirrende navnet Kode. Gubben ser vel kanskje like forvirret ut som kunstverket han står midt inne i. Men, når sant skal sies var det “mektig”. Mer om museumsbesøket i et senere innlegg…

2 kommentarer
  1. Flotte bilder av en koselig by ..:)) Har bare vært der en gang for ca 25 år siden ..Flott bilde av deg i det røde “nettet”.. Rart å se at det er bart i Bergen når det er såååå mye snø her..men godt dere ikke har regn da :)) Fin dag videre :))

  2. annebe: Takk for hyggelig kommentar. Bergen er vel verd et besøk til når det måtte passe.Snøen klarer gubben seg foruten, men det kunne vært fint å se at alle sider ved leilighetskontrakten virker, også snømåkingen. Is og glatte veier har vi imidlertid mer enn nok av, og da kommer vaktmesterfirmaet og strør hver morgen, så det fungerer godt.
   Ha en fin kveld.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg