Nøtteknekkeren…

De kulturelle begivenhetene står i kø i disse førjulstider. Jeg hører ikke til dem som sverger til julekonsertene i kirker og kulturhus. Derimot, når en har barnebarn som er over gjennomsnittet engasjert i musikk, og når denne musikken fenger en gammel gubbe er veien til Grieghallen ikke lang når Nøtteknekkeren skal framføres. Ikke hele, men en 1,5 times versjon.
Aktørene, BFUng og dansere med dans som fordypning ved Bergen Kulturskole gav oss en flott forestilling.

  
Nøtteknekkeren er egentllig en julehistorie etter inspirasjon fra Hoffmanns eventyr “Nøtteknekkeren og Musekongen”. Musikken er Peter Tsjaikovskijs. Flott og fengende musikk og fartsfylt dans som bandt sammen historien.


Noen bilder fra forestillingen, man skimter såvidt orkesteret i orkestergraven. Selv om Amandas bass er stor kan man ikke se den på bildet.

…men etter forestillingen møtte vi henne i foajeen…

6 kommentarer
  1. Sjølsagt må dere møte opp når barnebarnet er med. Ut fra bildene så ser det virkelig flott ut. Slike forestillinger liker jeg også å gå på! 🙂

  2. karidansen: Jada, det er viktig å støtte opp, og spesielt når aktiviteten gir en selv noe. Denne forestillingen var et lyspunkt i vår, for tiden, regnfulle tilværelse. Fint at vi har Grieghallen her i byen, den setter jeg stor pris på.

  3. Ja, flott å bo i nærheten av et slikt “Kulturmonument”. Her var det sju-åtte kuldegrader i da. Likevel kom det ned noen regndråper, og jeg foreviget en regnbue. Det kan jeg ikke huske å ha sett i desember før! 😉

  4. karidansen: Har du en regnbue da finnes det en sol i nærheten. Forresten, skulle gjerne ha byttet ut regnværet med sol og noen kuldegrader for noen dager, men det er varmt og godt inne, og da klager ikke gubben.

  5. Jeg har også sett denne forestillingen på operaen sammen med barnebarn, men ikke men hun var ikke i orkestergraven. Dere er heldige som har så flinke etterkommere. Vår datterdatter går inn for både håndball og fotball, så det kan bli hektisk i sommerhalvåret. Hver sin lyst.

  6. Pedro: At man følger sine interesser er viktig – det er også engasjementet.
   Nå er treet nesten ferdigpyntet og da er julen i stova rett rundt hjørnet – alle hjerter gleder seg – også de gamle og skrøpelige.
   Ha en fin julehelg…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg