Dagens bytur…

I går såg det slik ut enkelte steder i byen vår, “ørten” mm nedbør.
Resultatet kan sees her iflg dette bildet som er stjålet fra dagen BT.
Dagen i dag opprant med klar himmel og håp om bedre tider. Men hvor lenge var Adam i paradiset, og hvor lenge var gubben under blå himmel. Jo, helt til han hadde fått på seg buksa og tatt skjegget. Da skyet det til.
Men en bytur var planlagt og som planlagt så gjort.
To store turistbåter låg ved kai, og…

…det gamle fisketorget var ganske fullt med turister. Jeg tror at det knapt var noen som snakket norsk der…Selv bodene var fulle av utenlandske ekspeditører. Jaja, hva gjør vi ikke for våre gjester.
Men skal jeg være ærlig tror jeg at to cruiseskip på en dag  er noenlunde det byen kan betjene på en fornuftig måte. Vi har hatt opptil fem båter på en dag – huttetu – hvordan var det da i byen. Sikkert ikke bra for verken turister eller fastboende.

Oppe på Torgalmenningen sto en saltstøtte med en bøsse foran seg – artig innslag i bybilder. Bøssa såg ut til å bli fylt – litt atter litt.

Så en glimt av vår venn med sjøfartsstatuen i bakgrunnen.

I motsatt retning mot Johanneskirken.

Her var jo litt liv på torgalmenningen også. Bemerk at fortauet fremdeles er tørt og klokka er 12.00.

Paraokset her må absolutt være gubben som vanner blomstene…Hallo, det har stort sett regnet kontinuerlig i 14 dager. Det er tydeligvis ikke alle som har fått med seg det!
Ellers viser bildet byens musikkpavilljong, Ulriken, og litt til høyre forntenen på Lille Lungegårdsvann.
Gubben fikk kjøpt seg en liten fiskepudding til middag, og i det han setter seg i godstolen for å skrive dette, kl 14.00 høljer det ned utenfor!

9 kommentarer
  1. Joda her regner det også. Måtte avslutte hagearbeidet litt tidlig, men håper på bedre tider i morgen!

  2. Oldemorbloggen: Ja, det var fyrste sumarturen til byen, om eg skulle drista meg til å kalla det ein sumartur…I alle høve er det kjekt med litt folk i byen ein dag ein ikkje treng å ha paraplyen oppe.

  3. koselig med en byrunde,da jeg ikke har spasert i dei gatene det jeg kan huske.
   Godt du fikk deg en tørr og fin spasertur da .)) er flere som har vært heldige med den i dag .Men å vanne blomstene i parken ,ja den var ikke nødvendig nei,men gartneren vart no sysselsatt da

  4. fruensvilje: Godt med den byturen – i dag er vi back to basic, dvs tåke og regn. En planlagt tur til “hytta” er lagt på is til vi kan se Ulriken gjennom tåkehavet. Da er det håp!
   Ha en fin dag på dine kanter.

  5. Bergen,flott som alltid, og så er det betryggende med vestlandsregnet. Oljebrønnene kan bli tomme, men vannkraften vil vi nok ha i all framtid, dersom kraftidiotene ikke sender den ut på de nye kablene. Du og EL-bilen har nok en lys framtid (dersom bygartneren bruker opp vannet).

  6. Pedro: Denne byturen ble heldigvis noen hundre tusen billigere enn den forrige – kunne nyte byen uten å skade pungen. I dag er det dessuten godvær i Øygarden så nå grilles og spises det..
   Ha en fin dag på Sandøya også…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg