Advarsel…

…om du skal til Alcudia i sommer og om du skal gå en tur på strandpromenaden om kvelden. Her fins utspekulerte lommetyver også her.
Dette er så gubbens historie fra kl 22.00 i går kveld. Gubben og fruen hadde vært på en av stedets bra restauranter og inntatt hhv grillet sjøtunge og entrecote, begge deler smakte fortreffelig.
Vi valgte strandpromenaden på veien tilbake til hotellet , en tur på ca 15 min.

Som dere ser kan det være ganske folksomt her om kvelden.

…store muligheter til å ta stemningsbeilder og det benyttet vi anledningen til. Her ser vi innover mot Alcudia havn og stranda ligger foran oss.

…Gubben ville ta et bilde inn mot et flott hotell, en bygning som hadde en litt spesiell belysning. Som man ser, bildet er helt mislykket, både motiv – og – belysningsmessig. Men, det var her det skjedde. Etter å ha tatt bildet og gubben snudde seg for å gå videre støtte han nesten bokstavelig talt på et par som tilsynelatende også var på bildejakt. En liten stund senere viste det seg at det var en helt annen jakt de hadde vært på. For da gubben skulle ta fram lommeboka (en billig en) var den borte…Det var åpenbart paret som hadde forsynt seg mens gubben var opptatt med fotograferingen – smart…
Etter forespørsel et par steder vi hadde vært tidligere om kvelden med negativt resultat ble konklusjonen at vi hadde beriket paret med noen kroner pluss kredittkortet.
En rask telefon til banken, og kortet var sperret uten skade…Pengene i lommeboka er nok “gone”, men det var langt fra hele reisekassa vår. Vi deler nemlig midlene opp og tar stort sett ikke med oss ut mer enn vi planlegger å bryke om kvelden.
La dette være en advarsel om at en ikke kan føle seg trygg for langfingra og smarte lommetyver, heller ikke på det vanligvis så trygge stedet som Alcudiapromenaden.
Altså skal du til ALCUDIA i sommer, hold fast på lommebok og andre lommebårne verdisaker.
DETTE INNLEGGET BØR I ALLE FALL DELES…

6 kommentarer
  1. Bra det ikke gikk verre, men utrivelig opplevelse uansett! Jeg bruker ei spesiell “reisetaske” foran på magen. Da må de først få opp glidelåsen og så ta ut pengene jeg har der. Sørger også for at det ikke er så mye på visakortet, og bruker mastercard de gangene jeg er på sydligere breddegrader.

  2. karidansen: Takk. Gode tips der. Ja det blir nok mer bruk av mastercard heretter. Vi er stort sett i “vater” igjen nå., fruen er på shopping så vi er i gang.

  3. trist det skal være slik,men en må bare innse att det finnes uerlige mennesker overalt.Godt du fikk sperret kortet før det ble tappet,og veldig greit å dele litt opp pengene sine.Vi reiser snart på tur vi også,da blir det å bruke masterkortet tenker eg

  4. Ja, det er nok ikke det lureste å ha mye kontanter med seg. Men, så er det slik med oss gamle, penger er penger, håndfast og greitt. Vel vi skal nok stå han av, og så har vi reiseforsikringen.
   Her passeres 30 grader snart, og det holder.
   Ha en fin dag i norden…

  5. Jeg minnes politimannen fra Åre på bussen i Palermo; du husker han. Borrelåsen på lomma var ikke sikker nok. Rakkerpakk finnes over alt, og radaren vår er ikke god nok. Håper du har igjen litt penger til øl i morgen, da er dere lovet opp i 33 grader. Yr.no har lovet meg 22, og det ser jeg fram til. God sommer!

  6. Pedro: Ja, gjett om jeg tenkte på den mannenn da jeg ble robbet, men jeg mistet ikke førerkortet i alle fall. Ellers er det i varmeste laget for en nordbo nå om dagen, men air-conditionen virker heldigvis, og kveldene er herlige.
   Lykke til med de 22.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg