Gårsdagens bytur…

Ettersom vi i dag såg antydninger til solen i sør, dog innhyllet i tåkeskyer ble gubben inspirert til å ta en bytur.

Som man ser så lover morgensolen godt for byturen. Og – det må sies, været holdt godt hele formiddagen. Ettersom bussen stopper like ved vårt nye hjem var det enkelt og billig å ta den inn til byen. Noen bilder fra byturen kan jeg jo også presentere.

Først den gamle ærverdige telegrafbygningen midt i byen. Her står Edvard Grieg og passer på. Om han har vært god nok i vaktmesterjobben er usikkert da bygningen nå er omgjort til kjøpesenter, så vidt jeg vet.

Musikkpaviljongen må også nevnes. Den brukes ikke mye i dag, men er et dekorativt innslag i sentrumsbildet. TV-masten på Ulriken rager i bakgrunnen.

Ole Bull står og spiller like ved, godt akkompagnert av nøkken på sin vannharpe.

Gubben står og venter ved Den Blå Steinen, et sentralt møtepunkt i byen. I bakgrunnen Hotell Norge som undergår en toårig oppussing.

Vi måtte besøke Amanda som selger bunader fra alle kanter av landet. Snart storsesong i den bransjen nå…

Fra fisketorget fikk jeg med tre severdigheter. Kjøttbasaren er en spesiell arkitektonisk sak hvor det i dag finnes restauranrdrift og litt butikkvirksomhet. Så ser vi Fløybanens nedre stasjon, og det hvite tårnet oppe på høyden er gamle Skansen brannstasjon.

Måtte også få med en annen av byens stoltheter, Statsraad Lemkuhl. Det hviler vel ut etter sommerens ulike tokt.

Yatzy har bidratt med sin gatekunst. Bra dette!

Etter denne rundturen måtte gubben innom Matbørsen og ha sin obligatoriske “Eksotiske suppe”. Den smakte, som vanlig, godt. Som man ser ble det vann til suppa. Gubben glemte selvsagt at han ikke kjørte bil.
Jaja, en bra tur ble det under en bleik vintersol.
 

8 kommentarer
  1. Flott blogginnlegg dette. Men fruen her etterlyser bilder av din frue. Vi antar at hun også var med…

  2. fruensvilje: Joda, i går var det “dags” for en liten bytur, og da kan det være kjekt å videreformidle noen av synsinntrykkene – og – suppa smakte godt den…

  3. En fin “Sightsseeing” i Bergen by. Jeg har vært der noen ganger! Gubben tar seg ikke mer høytidelig enn at han nevner at glemsomheten “kostet” ham en øl….eller altså mangel på sådan! 😉 (Den suppa ser skikkelig god ut!) 🙂

  4. karidansen: Fin by, vet du…Skummelt å glemme det med bilen, hehe. Om det skyldes alderen eller vanen med å bruke bilen til byturen det tør jeg ikke helt å tenke på…Forøvrig, suppa er en favoritt…

  5. Fine bilder fra byturen, buss kan være kjekt det…:)) Har vært en gang i Bergen, fint der som man jo også ser av bildene her :)) Suppa så kjempegod ut..og vann til maten er godt det også synes jeg ..men et glass øl eller vin er kanskje litt ekstra kos noen ganger :))

  6. annebe: Ja, vi har “lagt på været” en stund og ventet på å kunne ta oss en tur uten å måtte medbringe det obligatoriske byvåpenet for Bergen, paraplyen. Matbørsen midt i byen har mye god mat, og suppa er en favoritt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg