Vi venter…


Google
Ja, hva venter vi egentlig på i dag, en dag som vanligvis er en av de travleste dagene i året. En dag hvor vi farter rundt for å få unna alle aktivitetene før høytiden er over oss. En dag hvor farten er såpass stor at svært mange ser sin evt julegratiale svinne i bulken som ble påført bilen i kampens hete.
Er gavene i hus? Er treet på plass og pyntet? Hva med julematen, er den i boks eller har du glemt surkålen? Eller var du kanskje en av dem som fikk med en hel kartong til en krone pr pakke?
Har akevitten kommet på kjøling, er rødvinen satt til temperering? Har du fått sendt julehilsen til alle dine venner?
Her er tusen ting å passe på så skuldrene er stort sett på nivå med ørene..
I år er her heldigvis en ting mindre å passe på. Forskere i Bergen har visstnok funnet ut at en god porsjon med flerumettede fettsyrer i julen er rene medisinen for skrotten. Så her er det bare å «gi på» med pinnekjøtt, ribbefett, svinesylte osv. osv. Alt for helsa!
Ja, og så må vi bli ferdig med forberedelsene før «Kvelden før kvelden» starter i fjernsynet, for der venter årets høydepunkt. Hvis du ikke allerede har fått i deg så mye av juleakevitten at du har snubla i katta foran peisen og sitter på legevakta med forstuet håndledd må du slå på TV-en kl 21.00.
Der er det nemlig klart for «Grevinnen og hovmesteren».

Google
Server din egen grevinne noe godt i glasset og la jula sige inn i heimen!
God jul!

6 kommentarer
  1. Takk for hintet, skal minne ma’en på at grevinna hans treng å få servert ein skvett i glaset. La oss gasse oss med fett i jula, etter jul kan det vere at det er usunt igjen. Eg har høyrt at rå gulerøter ikkje skal vera så sunt lenger, så ordtaket: Et gulerøter mens det er sunt , gjeld og andre ting me puttar i munnen. Ha ei gild jul og eit godt nytt år.

  2. Oldemorbloggen: Jau,han har vel noko godt i skåpet. Her vert det litt gløgg denne for grevinna denne kvelden. Elles er visst potetene ikkje så skadelege lenger så då får me kanskje forsaka gulerøtene nokre veker i påvente av nye forskingsresultat.
   Ha ei fin jul på Stord…

  3. Kanskje det burde vært jul hvert tredje, eller kanskje hvert femte år. Det er en tanke som kommer snikende på lille julaften. Men nå begynner ting å falle på plass, så det blir nok jul i år også. Ønsker deg og dine en riktig god jul!

  4. Pedro: Ja, du er kanskje inne på noe, men det skal være barna og de unges jul og jeg håper at ikke all “kommersen” kveler julegleden.
   Her fra stormkastene ønsker vi dere en fredelig jul i tigerstaden.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg