Skatt, hva er nå det?

Vi hører stadig politikergnålet om skatt. Venstresidas mantra er at høyresida gir store skatteletter til de rikeste, og høyresida fastholder at deres skatteletter er med på å gi flere arbeidsplasser. Den diskusjonen skal de få ta seg imellom uten min innblanding.
En ting ser det ut for at de er skjønt enige om. nemlig at veiutbygging og kollektivsatsing skal finansieres av fossilbilistene med det resultatet at bomavgifter økes og nye bomstasjoner settes i drift. Hordaland er bompengefylket nr 1, og nå arbeider man med en storstilt økning av bompengeinnkrevingen rundt Bergen for å finansiere en gigantisk bybanesatslig.
For pendlere og bedrifter vil det kunne utgjøre tusener av kroner i året.

Foto.: Askøyværingen.
Nå ser det ut til at eierne av en krympende del av bilparken reiser seg mot denne urettferdige og usolidariske måten å foreta skatteinnkreving på, nemlig at det blir fossilbilene som skal finansiere utbygging av vei og kollektivtrafikk i dette landet.
De har nå startet en gå-sakte-aksjon i rushtiden et par morgener med resultat som bildet fra Askøy denne morgenen viser. Bilistene ønsker med dette å vise at NOK er NOK. Nå må sentrale myndigheter på banen og finansiere mer av infrastrukturen i transportsektoren.
Så tilbake til skattebegrepet og politikergnålet om skatt…Dette gnålet er med på å kamuflere det faktum at alle politiske leirer gjemmer sine skatteøkninger bak begrepet avgift. Så kan de fra stortingets talerstol stå og bedrive sin selvros om moderat beskatning.
Tror dere virkelig at vi går på den, kjære politikere?

6 kommentarer
  1. Det går nok opp i opp på et vis ja, om man betaler skatt eller andre avgifter.. Det er snakk om bomring rundt her vi bor nå, håper ikke det blir men får ta det som det kommer.. Politikere stoler jeg ikke på i alle fall…. Fin dag videre :))

  2. annebe:Vi kjører gjennom den lokale bomringen en til to ganger pr dag. For oss blir det 6 – 7000 ekstraskatt i året. I tillegg kommer så bompenger inn mot byen etc.
   Men vi får jo noen nye veier for noe av pengene så litt får vi da igjen…
   Jeg måtte bare tilkjennegi at jeg mener at nok er nok…
   Ha en fin dag…

  3. Nå må du belage deg på å betale støyavgift for dekkene på dieselbilen din, jeg regner med at EL-bilene slipper dette, som alt annet. De kan bl.a. sette inn skinnseter, takluker og alt av elektronikk uten å betale moms. Jeg forstår ikke hvilken miljøgevinst disse sakene har.
   Du som er flink å skrive kan nå gjøre det stort. Alle julesangene (unnskyld vintersangene) skal nå skrives om. Alle ord som inneholder jul skal byttes ut, og det er vel ikke så enkelt. Det er sikkert andre ord også, for Deilig er Jorden skal bare nynnes. Henvend deg til Nylund skole i Stavanger.
   Ha en fin førvinternatt.

  4. Pedro: Takk for tipset Pedro. Eg skal passa meg i desemberhymnet så fyorda ikkje kjem med, eller ???
   Så eit par ord om dei heilage kuene med held oss med. I India labbar dei rundt og forsterkar kaoset i bygatene der. Her i landet trillar dei også rundt i gatene fri for avgifter og vondord medan den skrumpande mengden av dragar som spyr ut eiter og galde, NOX og CO2 lyt trilla rundt og fø på dei. Fytti-rakkaren!!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg