Oppbruddstid….

Flytterapport.
Jeg hadde ikke tenkt å skrive for mye om våre opplevelser ifm flytting fra et romslig rekkehus til en fire-roms leilighet. Bare tanken på oppbrudd etter 40 år på samme bosted har virket fjern, men tiden går og alderen kommer så en gang er det bare å bite tennene sammen og innse realiteten. Men tro nå ikke at vi sitter her og griner når vi nå skal flytte. Vi får en hensiktsmessig leilighet med alt på et golv – ingen trapper å forsere – heis nesten til døren…Nei, dette skal bli bra, tenker vi.
Utfordringen er å oppdage hvor mye vi har samlet inn i huset over de 40 åra vi har bodd her – og arbeidet med å kvitte seg med alle unødvendigheter som i kortere eller lengre tidsrom har vært nære deler av livene våre.
En gammel shorts som var med oss på første ferieturen, men som nå er både utdatert og innkrympet. Det finnes visst også en ditto bikini.
Rester etter jentenes dukkehus. Barnebøker som i dag er uaktuelle. Nei, det er alle “kjekt å ha” tingene som samtidig er minner som dukker opp i frasorteringsprosessen. Møblement som har tjent oss i mange år blir det ikke plass til i vårt nye hjem skal remplasseres med enklere og med tidsmessige varianter – det blir nok bra.

FINN.no er god å ha når man skal kvitte seg med slikt.

Vi har allerede kjørt bort flere tilhengerlass, og flere skal det bli. Og så er det all pakkingen. Gjett om vi sender takknemlige tanker til alle som spiser bananer. Om dere ikke allerede vet det er banankassene ypperlige til å pakke tunge saker som bøker etc. De er kraftige, og har en størrelse som gjør at man ikke kan pakke den for tunge. Så spis babaner folkens, i alle fall til vi har ferdigpakket.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Spis bananer folkens, vi trenger banankasser.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Bokhyllene tømmes.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Til og med OL-hatten må finne seg et annet hode å pryde…

Som dere skjønner er her hektisk og følelsesfylt aktivitet innomhus for tiden.
Innflyttingsdato er ikke helt bestemt, men vi snakker uker og ikke måneder fram i tid, og selve flytteprosessen overlater vi selvsagt til profesjonelle, og det samme gjelder utvasking av huset vårt.
Ha en fin dag…

11 kommentarer
  1. fruensvilje: Ja, vi må ta hensyn til det alderen fører med seg, og når vi nå er på flyttefon er det nesten som vi tenker at vi kunne ha gjort det fem år tidligere. Men det er en mental forberedelse, og mentalt var vi ikke klar for skiftet før nå.
   Vi ser fram til det nå…

  2. Valget småhus eller blokk slipper vi selv å ta. Her i Oslo blir vi snart tvunget over i blokk dersom vi skal få plass til alle innvandrere, og den reproduksjonen de samme bidrar med. KRF-Hareide oppdaget nå at det nye byrådet har radert bort hans hus, til fordel for høyblokker, og dette er bare begynnelsen. Men innerst inne vet jeg at du har gjort et riktig valg. Når du har lagt bak deg et par flytteuker, da kan du smile i skjegget og nyte din nye tilværelse.
   Lykke til, men ikke stress!

  3. Pedro: Stakkars Hareide, han er jo i full gang med produksjonen sjøl, men han får ta med seg familien i kirkeasyl – da overlever han vel Raymonds rasering av rugekassa. Nei, nå var jeg visst litt ufin, jaja.
   Vi prøver å ta flyttinga litt over tid, i alle fall pakkinga, men gudbedre så mye “pø” som har havnet i dette huset over 40 år.
   Forøvrig har høsten kommet til Vestlandet i dag – så nå er det snart tid for den lange undikken.

  4. Jeg flyttet i mai, etter 27 år på samme sted. Jeg hadde bodd i et våningshus på 240 kvadrat og flyttet til en leid leilighet på 80 kvadrat. Gjtt om jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver! Jeg hadde imidlertid ikke så vanvittig mange møbler og tng, for en del av møblene hørte til på garden, og eksen tok med seg mye da han flyttet for ti år siden.Ja, banankasser er supre å pakke i. En får ryddet opp i det en har, og blir ganske selektiv i forhold til hva man tar med seg. Jeg er sikker på at dere har tatt et riktig valg og at det blir godt å komme inn i leiligheten. Kanskje kommer det et humoristisk dikt om flyttesjauen etter hvert? 😉

  5. lulltove: Takk for dine bananbidrag – det blir neon kasser etterhvert. Du har rett i at det aller meste vi må avhende vil ikke bli savnet – mye av det visste vi ikke at vi hadde oppbevart heller. Men dom Sunde synger : “Kjekt å ha”…
   Ha en fin dag…Vi ser solen av og til her på vestlandet…

  6. karidansen: Du skal ikke se bort fra at det kan bli skrevet noe om flyttesjauen etterhvert.
   Flyttesjauen din, selv om du ikke skrev så mye om den, har nok vært i tankene mine underveis.
   Ellers kjennes det som en lettelse å få tømt ting og tang fra kott og skap – vi visste jo knapt at vi hadde mye av det som ble kastet.
   Og vi ser fram til å få alt på et golv nå som beina ikke er helt med hele tiden.
   Ha en fin dag…

  7. Mine besteforeldre holder på med nøyaktig det samme, etter 50 år i samme hus. Jeg skjønner ikke hvordan de klarer å kaste så mye! Jeg prøver å redde med meg mest mulig hjem til meg, men her er det både begrenset plass og et irritert mannebein som ikke forstår sentimentaliteten i alle skattene jeg kommer hjem med. “Men disse små koppene drakk jeg alltid melk av når jeg var hos Besto og Besten!” Da er det best å gjemme ting unna i skuffer og skap mens han er på jobb.

  8. A: Du høres ut som en ideell datter som ønsker å ta vare på “raritetene”, men som hos deg har nok våre døtre begrenset plass for våre “antikviteter”. Men de tar nok med de små – viktige tingene som står for utfasing nå som vi flytter til mindre omgivelser. Vi skal nok komme i mål i ny leilighet i løpet av neste uke…Så får du håpe at “mannebeinet” holder seg unna gjemmestedene dine, haha!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg