Årets siste, og kanskje den beste sommerdagen…

…i alle fall på sjøen.
Dagen ble benyttet til å sette line i sjøen, og vi drog bokstavelig talt til havs med lina, og som vanlig hadde vi store forhåpninger til fangsten, denne gangen var det lange vi var ute etter. Men langefangsten uteble. Derimot ble det noe lyr og hyse og 10 – 15 pigghå. Den tror jeg kanskje står på rødlista så der må jeg skynde meg å si at den ble kastet på sjøen igjen. Pigghå er for øvrig en fisk som ikke står på husets spiseseddel.
Totalt ble det vel 20 – 30 kg. Ikke storfangst, men vi var fornøyd.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
En flott sei er ikke å forakte på middagsbordet.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Resultatet var vi fornøyd med.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Fiskerne puster ute etter linedraget. Som dere ser er det speilblankt hav rundt oss.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
…Og landet ilgger innenfor oss, bare å nyte denne ekstraordinære dagen.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
En makrellfisker er ute og leter etter makrellen.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Som dere ser er det ikke alltid like stille her ute i havgapet. Dette bildet er tatt under en vinterstorm for et par år siden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Her ligger noe av fangsten ferdig filettert…
SAMSUNG CAMERA PICTURES
…og i dag ble den konvertert til deilige fiskekaker…Dere kan bare misunne oss.
Ha en fin dag.

4 kommentarer
    1. No har du lite å klage over; sumar i september, blankt hav og fisk av beste kvalitet. Lyr og hyse er vel det beste du får til fiskemat. Pigghåen var i klassen “ufisk” i gamle dagar, saman med steinbit og breiflabb. Dei to siste har blitt delikatessar, og det blir vel pigghåen om ei tid. I England finn du han i retten “Fish & chips”.
      Så får du og madammen ha ei flott helg med fiskekakene!

    2. Pedro: Ja, me passerte 70 – talet, så no har me fora heile familien. Det er greitt at dei kan få fiskekaker som smakar fisk – i staden for mjølkakene frå “superen”.
      Dette vart ei framifrå helg, og eg kan gje deg årsaka. Me tok inn sumarmøblane frå terrassen sist helg og båten kom på land i same slengen – då kom godveret.
      Neste år skal i8kkje båten på sjø, og møblane får kvila i kjellaren, så får me sjå.
      God helg austafor langfrjella..,

    3. fruensvilje: Ja, denne gangen ble blandingen, hyse, småsei og lyr, det er godt. Vanligvis er det kombinasjonen hyse-lyr eller hyse-sei som er vanlig. Etter en natt i kjøleskapet blir det en god farse av det.
      Ha en fin dag…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg