Uopfordret…

Jeg var ikkje i målgruppa for diktutfordringa blant nokre bloggvener, men eg tar sjansen på nokre rimord som kjem helt naturlig nå som takrenna vår har “overflow” for n-te gang denne grøne vinteren.
Eit gamalt ord seier at ein ikkje skal ta seg vatn over hovudet, men det er ingen fåre for det her hjå oss. Me får dagstøtt sendt det ned over hovuda våre heilt utan å medverka sjølv…
Eg skal lova dykk. Dette vert det siste vassklagerimet på denne sida av juledagen, no vurderer eg å gå over til nidviser.

Google.

Mørkt der ute,
mørkt i hugen,
no er me på sola sugen.
Gjev oss berre eit lite gløtt.
Av vind og vatn er me trøtt.

Me kan be
og me kan klaga
og ynskja nokre turre “daga”.
Men det hjelper lite det,
og takrenna får ikkje fred.
06.09.2016.M-m.
 

11 kommentarer
  1. Du trenger jo ikke noen utfordring for å skrive, fine ,artige og innholdsrike dikt, det faller deg liksom helt naturlig ser det ut til :)) Skjønner godt du ønsker deg sol og tørrvær :))

  2. annebe: Jeg gjør jo det, men klager og syter også…Vi overlever. Hadde planlagt å ta opp båten i dag, men det måtte utsettes. Håper på “en daq i mårrå”.

  3. fruensvilje: Huff ja, men det hjelper ikke, samme hvor mye vi klager. Skulle forresten ha hjulpet deg med å avhende plommene…Nei det gror nok bedre inne i fjordene enn her ute ved kysten…

  4. Nei, ein kan vel ynskje seg ein tur til solrike California, eller berre ein svipptur til Alicante, men så er det dette med skogbrann då. Der stiller du sterkt, og kan sove godt om natta. Det vil vel gå månadsvis før du får fyr på kaffibålet når du travar ute på dine turar i skog og mark (kanskje du får ta med termosen med noko godt oppi). Nei, putt sov-i-ro i øyrene så takrenna ikkje uroar deg, og sov godt!

  5. Pedro: Nei, her slit me til og med å få fyr under “heimkokkjelen”, men kjølinga på resten av utstyret tek vårherre og meteorologane seg av.
   Forresten, i dag ser eg ein liten prikk med blå himmel så kanskje det kan verta ein liten “karsk” på terrassen litt seinare.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg