Kva skal ein gjera???…

…når sønnavindskulingen og pøsregnet sler mot vindaugsrutene og peonar og roseblomar ligg langstrake i blomehagane. Leggja seg ned og grina, kanskje…Nei, det hjelper ikkje det grann. Tårevåt sutring gjer ikkje tilværet ditt turrare.
Nei, kle seg godt og ta ein tur ut kan kanskje vera ein ide. Nei ikkje for denne gubben, han konsentrerer seg om det intrikate dagbladkryssordet som sjelden lar seg løyse utan intensiv hjelp frå slekta…

Google meiner visst at salige Ludvig Holberg har ei løysing på nokon av regnværsproblema, i alle fall har han funne alternativ bruk for paraplyen (Bergens andre byvåpen).
Det er jo sumar så ein tur på sykkelen i regnværet kan vera karsleg, om ikkje nett for denne gubben her.
Og møter du dette skiltet er det berre å snu…

Ingenting er så vått som ein sykkeltur i styrtregn.
Men der er nokon som held ut i regnværet…

“Drengen” er ute og jobbar i regnkaven. Sjølv om han ikkje trivs, så protesterar han i alle fall ikkje – spesielt ikkje når han får ein pause av og til og får naudsyn
oppreinsing av vått gras på knivane…
Men så er det slik…

…at bak skya heng der ei sol som ventar på at verguden kjem i godlag att, og at han kan turka og varma opp solhungrige sumarskrottar…
Ei von om god sumar til dykk alle…

10 kommentarer
  1. Uff ja, ikke akkurat drømmestart på ferien, sånn værmessig. Og for oss som skal nordover er det ikke mye håp om bedring heller….Men godt å se at “Drengen” står på og trosser regnbygene – han får være til inspirasjon for oss alle til å komme oss ut i dr*ttværet, frisk luft har vi godt av uansett! Vi kommer plutselig tilbake, og da blir det kryssordløsing!

  2. Kryssordhjelperen: Ja, når Alvin har lagt seg midt i senga til gubben da vet man hva han mener om uteklimaet. Det blir nok noen solgløtt i de nordlige regioner etter hvert. God ferie…

  3. vi har heldigvis ikke vind i dag,men jammen regner det godt i dag,jeg kan ikke klage for regn har vi hatt lite av på dagtid,men ferien vår starter denne helgen og starten var jo ikke den beste med regnet som fulgte med.
   Dei lover bedre vær uti veka så her gjelder det å holde på håpet ) ha en fin søndag,en biltur er et alternativ,for bilen er tørr og varm innvendig,be fruen ut på middag,da hadde jeg iallefall blitt glad )

  4. fruensvilje: Takk for hyggelig tips, og kanskje blir det en liten biltur, men først steller gubben i stand (skryt) pinnekjøtt og kålrotstappe så det blir nok “kongemiddag”.
   Dere drar vel i bobilen – det blir sikkert bra vær etter hvert. God ferie i alle fall.
   Vi drar på “blåtur” med bilen om en ukes tid.
   Det skal nok bli mer sommer i år også

  5. Har jo vært litt sol her hos oss..men ikke skikkelig sommervær…savner det :)) Bra du koser deg med kryssord da..og at “drengen” klipper plenen så du slipper å ut i regnet..:)Men en liten gåtur kan jo være godt uansett vær…artig det sykkelskiltet..hehe… Ønsker en fin sommer videre til deg også:))

  6. karidansen: Nei, noen dager med vind og regn tåler vi godt, bare det ikke varer i ukevis…Ellers er drengen en bra assistent for en gammel gubbe, og han gjør jobben bedre enn det gubben greier.

  7. annebe: Joda, en gåtur ble det i kveld da renget lettet opp. Ellers er blåbærsesongen i gang her også…Det ble tre liter i går.
   Som deg liker jeg ikke bærplukker, men har resignert på det i år – og da må man finne seg i litt mer rensing.
   Ha en fin kveld…

  8. I månedskiftet mai-juni hadde vi temperaturer mellom 18 og 28 grader i 25 dager. Da gikk jeg og venrtet på sommeren, men det var jo den vi hadde hver dag; vi så ikke skogen for bare trær. Nå har vi 12-14 grader i ukesvis og kaller det for sommer. Når skal vi lære at Norge er et land for spesielt interesserte?

  9. Pedro: Du veit her kjem også titusenvis av turistar kvart år som skal glo på oss underlege skapningar som vil bu her oppe i steinrøysa.
   I dag er det forresten Marit Vassause og ho lover ikkje nett godt for sumardagen din om ho får noko i vassausa si i dag, og det er det vel “von” om…?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg