Eg får kaste meg…

…på trenden og vise morgonhimmelen over Bergen ved 9-tida i dag.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Skal med tru det gamle ordet.: “Rød morgen, stormfull aften” så er det berre å fortøya kjerring og ungar og venta på stormen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Storm eller ikkje, vakkert i alle fall.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Så må de ha ein ny fin r4omjulsdag…

 

10 kommentarer
  1. Her skal du få et bedre ord for dagen: “Morgen rød gjør aften sød”. Så bare slapp av og nyt været og livet i denne søde juletid. Han en fin dag!

  2. Pedro: Det er ikke “Aften rød gjør morgen sød” som gjelder da?
   Her er vindstyrken stigende allerede, og klokka er bare 11.00, det er bare å trekke lua ned over ørene og la det stå til!
   Hilsen fra vest, i stormvær og blest….

  3. Her har jeg en innsigelse. Mange mener at “Aften rød gjør morgen blød “, men dette blir jo bare spekulasjoner fra en østlending som sitter i godværet og drikker julekaffe. Nei, det blir vel som så ofte før; mennesket spår, men Gud rår. La oss håpe han er i godlag i dag, og at du får godt og lagelig vær.

  4. Fine bilder av raud himmel. Eg har og teke fleire slike bilder under trimturen i skogen i dag. Det med morgen rød og aften sød eller blød, får me avgjere til kvelds og skrive det ned, slik at me hugsar det til neste raudfarga morgonhimmel. No har himmelen her skifta farge til gråaktig og vinden bles, men eg likar litt blest rundt meg, berre eg slepp å vera i liten båt. Ha ein fin dag og hugs på at ungar og kjerringar må få sleppa laus når vinden stilnar.

  5. Oldemorbloggen: Etter nokre vindråser i sta er huslyden laus…Det er jo romjulssal, så det er vel heller kredittkortet som skulle ha vore tjora no.
   Kva gjeld vinden så er han å leva med enno…Det kan vel lett mistolkast, men eg vonar at du slepp ein vindfull dag…

  6. Pedro: Ja, og det ser ut for at han (gud) held dei verste vindane inne enno. Etter nokre råser i sta har det roa seg litt…
   Når det gjeld ordtaket så er her visst lokale variantar av det. Det kan vera like greitt, for då kan me velgja det som høver til eikvar tid…
   Jaja, kos deg med julekaffien, men kor vart det av konjakken? Gjekk han med til jul?

  7. Nydelig himmel og flotte bilder :)) Kos deg med romjula videre du også..vi får besøk av guttene snart, skal spise pinnekjøtt her i dag :))

  8. annebe: Pinnekjøtt er topp for oss vestlendinger, men i dag har vi faktisk hatt svineribbe sammen med familie…En velsmakende kombinasjon det også…
   Ellers har den bebudede stormen kommet nå. Ha en fin kveld…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg