Joda, han rør på seg, idag også…

…stormen, som suser inn over landet, og regnet som pisker mot ruta og snauskallen når gubben som snarest tar morgenturen ut til postkassa etter avisa, som på si side varsler nye uvær.
Vi er snart inne i den gråeste måneden i året, nemlig november. Da er det bare å drømme seg med Bjørnson som valgte seg april, selv om han selv tilbragte mange av sine favorittmåneder i Roma.  Eller kanskje en heller skulle rope.: “Kom mai du skjønne milde” slik han gjorde den litt mindre kjente poeten Øivind Nordheim.
Nei, her er det bare å komme seg ut av drømmene, få på seg den lange undikken og stå i mot den kommende vinternatten.
 
Google.
Vi som bor i ferjenorge må nok belage oss på noen slike hufseturer i løpet av vinteren. Nå må visst gratispassasjerene/EL-bilene også se i frontlyktene at de glade gratisturene med ferjer og gjennom bomstasjoner nå går mot slutten. Men, ærlig talt, det bør vel ikke forbause så mange at en tjeneste må koste litt.
Men nok om høststormer og gratispassasjerer. 
Det er ikke stort mer enn en uke siden himmelen såg helt annerledes ut.

Da møtte dette morgenbildet gubben, en vindstille morgen med sol i tretoppene. Hvem kunne da tenke seg et stormfylt landsskap?
Vel, det er bare å bite tenna sammen og stille klokka mot nærmeste sommer, finne fram ski, kondomdress og vinterdekk i møte med kong vinter med godt mot.
God helg!

2 kommentarer
  1. Den 14 oktober var første vinterdag, og då fekk me oss ein støkk med rim på frontruta og is på vasspyttane. Vinterdekka vart påsett, og me rusta oss på det verste, men det var nok berre eit skræmeskot. I dag har me sol frå skyfri himmel og fin temperatur. Til veka blir det nok Harry-tur, men det blir nok med nistemat og kaffitermos; ikkje med overdådige lunchbord som brukvisen er når du fer utanlands. Eg skal freista og halda med innfor kvoten, men det er lett å telje feil når ein står på Systembolaget. Ha ein fin haustsøndag!

  2. Pedro: Det kan straffa seg å telje feil no, for tollarane skal trappa opp kontrollverksemda, ved bl a hjelp av meir elektronisk utstyr. Snakk om å laga juling til eiga ræv, me som har vore med på byggja grunnmuren til denne elektroniske kvardagen. No får me den att i grensekontrollane.
   Jaja, ein kar med din representasjonskonto burde vurdera å spandera eit lunchbord på kjerringa når de fyrst er utalands…
   Ha ein dag med velfylt buffet…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg