Det stunder…

…mot høst.

…og tyttebæra ligger klar til røring. I år var de store og fine så nå er det bare å glede seg til gode kjøttmiddager med en “toutch” av tyttebærsyltetøy til.

I år måtte båten litt tidlig på land, og nå har den fått på sitt “vinterskrud”. Årets båtsesong har ikke vært av de beste, men det skyldes stort sett en traurig sommer på våre kanter. Men som den optimisten man er, ser man allerede fram til sjøsetting igjen i mai neste år…Denne farkosten koster det ikke 2 mill i uka å leie, og “krompen” kan godt oppgi meg som utleier…

Til og med slåttedrengen kan nå se fram til noen måneder uten å måtte tygge på plengras hver eneste dag. Takk for jobben – du har vært effektiv.

Høsten har sine lyse dager – som idag. Strålende sol, vindstille og fin temperatur.
Ha en fin dag i kongeriket…

8 kommentarer
  1. Sånn som det ser ut nå får vi nok en finere høst enn vi har hatt sommer. Bare synd at ferien er brukt opp, for oss som ikke er ferdig med å gjøre vår arbeidsplikt.

  2. Føler at det er høst nå ja…selv om det har vært noen fine soldager her 🙂 Var å plukka litt tyttebær i går..og litt mer blåbær. men det hadde vi en del av :)) Fryser det bare ned i porsjoner jeg..oh tar opp og knuser med sukker når vi skal bruke det :))..så da har du fått dreisen på den robotgressklippern da…så bra :)) Kos deg med høstdagene :)))

  3. A: Plutselig har tiden kommet til deg også, plutselig står pensjonisten der foran. Nyt restene av sommeren…Interessant gjesteinnlegg du hadde i dag…som besteforeldre kjenner vi oss litt igjen. Ha en fin dag.

  4. annebe: Den gressklipperen er jeg evig takknemlig. Det er også en fascinasjon å se på den når den arbeider.
   Føler meg litt som Ola som de sa følgende om.: “Han Ola er veldig glad i arbeide. Han kan sitte å se på det i timevis”…
   Ha en fin dag…

  5. herlige bilder,og tyttebær er deilig til både kaker,middager og deserter,et alsidigt bær,sunn er den også.
   Jeg velger å ha is i magen litt til med tanke på blomstrane ute,graniumane står så frodige att det ville være synd å ta dem inn no.Greit å få båt i hus da,heldigvis har vi naust så vi slipper å tenke på akkurat det da :))

  6. Selv om du kanskje må greie deg med minstelott når det gjelder fiskeriet, så har du jo næringsvettet i behold. Markens grøde skal en ikke forakte, og når den er gratis så er det bare å grave til seg. Nå får du finne fram rifla og skaffe litt kjøtt til den rørte tyttebæra. Ha en fin høstkveld!

  7. fruensvilje: I år var det et ekstra godt tyttebærår på våre kanter.
   Blomstene får nok stå ute en liten stund til, det har fruen kontrollen på, men båten var det på tide å få opp nå, ettersom vi blir noe borte den nærmeste tiden.

  8. Pedro: Det måtte antakelig bli tjuvjakt da, for jeg er nok ikke grunneier med jaktrett. Men hjortekjøtt finnes i butikken så tyttebærsyltetøyet kommer nok til anvendelse. Forresten syltetøyet kan godt anvendes til både sosekjøtt og kjøttkaker…
   Høstkvelden er flott, det kan jeg bekrefte. Ha en rolig natt i storstaden…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg