Si det med blomster…

…gi en kaktus. Det var et litt ondsinnet tips en eller annen gang i en avis. Men i kaktusparken på Lanzarote representerer på ingen måte kaktusplanene noe som kan påkalle slike følelser. Her får man oppleve hundrevis av vakre kaktusarter, og dette blir bare et lite subjektivt utplukket utvalg.

Som dere ser sliter jeg med å få snudd nildet, men dere aner vel gubben i positur foran et kjempeeksemplar på utsiden av parken.


Manrique har fått sitt navn også her. Han var en sen

tral person på øya.

Under denne inngangskaktusen vil jeg bare vise eksemplarer fortløpende uten kommentarer.


Denne siste får tale for seg selv…

Et ørlite utvalg av plantene i kaktusparken…Ha en fin dag…

8 kommentarer
  1. Siv Svanem: Ja, faktisk, og så var der en del med veldig vakre blomser. Når sant skal sies så er det stort sett forskjellig kaktus som vokser vilt her oppe i lavaen…

  2. Det ser nokså tørt og livlaust der kaktusen veks, ikkje som våre planter som vil ha mjukt og livgjevande underlag. Dei er skikkeleg flotte, og for oss eksotiske, desse kaktusane.

  3. Oldemorbloggen: Ja, det er overraskande kor mange variantar det fins, og ein tur gjennom den parken er ei hyggeleg stund, som du seier i eksotisk omgjevnad. Utruleg kva som veks i lavahaugane, til og med druer. Dei lagar faktisk vin på Lanzarote, og den kvite varianten er god.
   Ha ein biletleg fin kveld…

  4. Lurer på om ikkje desse store “kråkebollane” blir kalla svigermors pute i her heime. À propos kråkebollar, så er vel det god mat for ein som et rå fisk. Det skal visstnok vera ei delikatesse.
   Men takk for fine bilete frå botanikken, og god kveld!

  5. Pedro: Du har sikkert rett, men dei kråkebollene som fins i fjæra har eg ikkje gjeve med i kast med enno. Kven veit, kanskje eg prøver eon gong.
   Eg er jo for tida i nærleiken her ute i Øygarden…
   Ha ein fin vårdag…

  6. Stilige kaktuser det der 🙂 Hadde alltid kaktus før ,ikke så store da..Men nå har jeg ikke hatt det på mange år..og husker det het at du ikke skulle gi det bort ja :))..vonde å stikke seg på var de i allefalll… Ha en trivelig ettermiddag :))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg