News in shorts…

Forresten ble det ikke shorts i dag, for sola glimrer med sitt fravær og vi benytter heller anledningen til å leie bil og ta en tur på øya. Flotte veier, godt oppmerkede, så det er få problemer med å finne fram.

Bilen er en helt ny Seat,, men det var en behagelig kjøreopplevelse. Spansk bilindustri følger godt med i teknologiutviklingen.


Med fruen som stødig kartleser havnet vi oppe ved Timanfaya, et gammelt (CA 300 ÅR) vulkanområde. Et gedigent vulkanutbrudd la da en stor del av øya øde, og det skal også ha forårsaket at grunnvannet ble borte.
Vannet på øya består da avsaltet havvann, men det fungerer godt til det meste, ikke til drikke, for det smaker ikke så bra. Til det bgruker vi kjøpevann.


Så er det å stille seg i kø for å ta en kjøretur rundt på området.


Et ganske dødt månelandsskap og…

…her skimter vi konturene av en av de mange vulkantopper vi såg på bussturen.

At det fremdeles er varme i jorda her ser man av flammen nede i gropa. Man kaster bare noen tørre kvister ned og det flammer fort opp

Her fulles vann i en Geysir, og den spruta ganske kraftig op, men det ble for raskt for mitt kamera, så jeg får henvise til bloggen for to – tre dager siden.

Et annet bevis på varmen i fjellet er at det grilles over et hull i fjellet.

Jeg lurte litt på om dette var bussen for etternølerne.

Så bar det nedover til kysten igjen, til Porto Calero, og her tok vi inn for lunch på en engelsk restaurant.

Det må sies at de hadde en noe original takdekorasjon, men det skal otgså sies at det også fantes moderne fasciliteter på stedet.

Mens fruen tok en Panini m/bacon, ble det den obligatoriske omeletten på gubben.

Vel det ble dagen vår i dag. Ja, og så et bassengbad på fruen…

7 kommentarer
  1. Der fikk dere sett og opplevd litt av hvert. Jeg lot meg imponere av den lettvinte grillen, men jeg lurer på om det smakte svovel av maten. Her hjemme har vi kost oss i godværet, og så var det en fotballkamp, men du gikk nok ikke glipp av så mye om du ikke fikk med deg den.
   Ønsker der fortsatt gode dager i Syden. .

  2. Pedro: Hvis vim tenker på den samme kampen så er ikke tapet så underlig. Brann har jo ingen trener, bare en «feel good» pratmaker. Begredelig!!!
   Jeg tror ikke at det var noen usmak på grillmaten, i alle fall luktet det ikke svovel over grillen.
   Ham hyggelige netter i sommeroslo.

  3. Takk for utenlandsturen, det var fint å sjå alle bildene. Skal du ha sol, får du snarast reise heim, her skin sola frå skyfri himmel, takka vera deg som drog til syden.

  4. POldemorbloggen: Det pla vera slik at når me vender nasa mot sør vender sola mot nord. Men i dag smiler ho også her – i alle høve smiler dei to damene i fylgjet. Gubben gøymer seg helst under ein palme.
   Ha ein ny solfylt dag i gamlelandet…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg