Ettersom det nå er høsten og mange av mine bloggkontakter er så aktive på bær og soppfronten fant jeg ut at en tur i terrenget kunne kombineres med bærplukking, og da er det stort sett bare tyttebær som gjelder nå så sent. I tidligere tider fantes her nesten ikke bær da sauer nyttiggjorde seg stort sett alt som vokste i skog og mark på den tida.
På turen i går fikk jeg da ca 1,5 liter bær i plastposen.
Disse måtte tørkes og renses før videre foredling kunne finne sted. Rensingen går heldigvis raskt når bærene er håndplukket,
og røringen kunne begynne, nå med hjelp av moderne teknologi.
Av 1,5 l bær blir det ikke så mange syltetøyglass, men her blir da en smak til enkelte kjøttmiddager ut over høsten og vinteren.
Ha en fin dag…
8 kommentarer
Ja, så får du ta fram kniven og gå på hjortejakt. Du har i alle fall tilbehøret til hjortesteika. Kan være greit å ha noe å stelle med mens en venter på den nye regjeringa. Tror det kan ta litt tid.
Eg trur at du har plukka bæra, men er litt tvilande om du har sylta dei sjøl. Rørte tyttebær er veldig godt å blande inn i kremen i blautekaker.
Oldemorbloggen: Både plukking og produksjon er min, det står eg for. Ellers er eg stor fan av trollkrem.
Pedro: Ja, det vert vel ein del kameleting både med – og – mothårs. Elles ser eg fra til årets fyrste hjortesteik. I dag vert det får-i-kål.
Sopp er best! Eh, og smaken er osv… Men, det er det eneste litt leie med så fin sommer, soppen har kommet litt senere. Men da er det noe å se frem til!
ikke noe er som en deilig kjøttmiddag med nyrørs tyttebær til :))og en fin fangst ble det:))
tombola: Det har vært litt tørt i sommer, men etter siste ukes regnvær kommer soppen for fullt på våre breddegrader.
fruensvilje: Det er nem-nem…