Da en av våre nevøer kom med en uimotståelig invitasjon på lørdag har jeg sett meg nødt til å bryte av hutigruteturen en dag.
Ennskjønt, i mangel av flotte solnedganger her på vestlandet i helga ser jeg meg nødt til ta med en fra Finnmarkskysten.
Så tilbake til vår nevø og invitasjonen. Han hadde hatt to garn i sjøen i håp om å få en torskemiddag, men fisk ble det ikke. Derimot mengder av krabbe som sikkert ga sine utfordringer å få ut av garna, men ca 35 ble da kokt tilslutt og etter sortering kunne festen begynne,.
Som dere ser er her rikelig for fire personer, og—
– når det hele toppes med kaffe og konjakk av edel sort, ja – hva kan man mer forlange??
8 kommentarer
Jeg så nylig krabber i den lokale ICA-butikken til 130,- kroner per stykk. I den sammenhengen blir plutselig konjakken billig, selv om den er av edelt merke. Så kan du regne ut hva et tilsvarende måltid som du fikk ville komme på i hovedstaden.
Ha en fin kulinarisk uke der vest!
Pedro: Eg ser at eg kunne ha fått gode tilskot til pensjonen dersom eg kastar ut eit par teiner og sel fangsten i tigerstaden. I alle høve vil eg kunna finansiera konjakkonsumet for heile slekta. Ha ein god dag.
ja dette var litt av et måltid og så mange krabber da,hærlig :))ikke så kjekt å få dem i garn da,men du så deilige dei er 🙂
fruensvilje: Her er krabben favoritt som skalldyrmat, og nå begynner det å komme rogn i den også.
Krabbe er også en av mine favoriter :))
Grete: Ja, nå starter den gode krabbesesongen…
Det er rart det at når krabbesesongen kommer så er folk allerede “ferdig” med sol sommer krabber og reker !
Grete: Så rett. Men, tenk hvor bra en høstkveld kan være med god rognkrabbe og hvitvin.