Hopper litt for over disse…

De første dagene av rundturen med hurtigruta var ikke værmessig det helt store, men da det klarnet opp ble det full klaff resten av turen.

MS Finnmarken ble båten vi valgte på rundturen sammen med et vennepar. De som har reist med hurtigruta vet at båtene holder høy standard. Det samme gjelder forøvrig maten ombord. Med buffet til frokost og lunch etterfulgt av en treretters middag skal en passe seg godt om ikke beltereima stanser et par hull lenger ute etter 11 dager ombord.
Så var det været da – de to første dagene.

Et bilde av tåka og disen innover mot Geiranger.

Men fossen Friaren bruste i all sin skrud, det var i alle fall nok vann til å holde liv i den.

Vi var ikke aleine der inne i fjorden.

UNION hotell viser seg fram i ettermiddagsdisen.

Nå er vel ingen i tvil om hvor vi er.

En underlig hvit farkost med fen master har tatt havn her. Skyssbåten til Munkholmen er også i aktivitet til tross for litt lurvete vær.

Men så er vi i Rørvik, og da lysner det til tross for at vi er langt på kveld.

Vi øyner solnedgangen bak byen, og sol ble det praktisk talt hele resten av turen.

Fortsettelse følger.

10 kommentarer
  1. Same båt reiste me med for fire år sidan. Fint ver hadde me heile reisa, det var rundt 17. mai. Ein fantastisk tur, så eg veit kva du snakkar om. Og alle dei gode dessertane. Litt tjukkare var me og blitt etter den turen.

  2. En dag uten sol er som en dag uten vin. Det sier nå franskmennene. Regner med at dere kompenserte for manglende sol med noen dråper beaujolais. Ellers skulle jeg likt å se fem-masteren under fulle segl. Jeg har mer sans for denne typen vindkraft enn disse vindmøllene.
   Ser fram til fortsettelsen på reisebrevet.

  3. Pedro: Ja, beaujolaisen har vi gjort våre erfaringer med, hm! Den femmmastingen var spennende, angrer på at jeg ikke undersøkte den båten nærmere. Ellers må jeg innrømme at jeg ble forbauset over hvor mange vindmølleparker vi såg på vår vei nordover. Kommer tilbake til det senere.

  4. Oldemorbloggen: Dessertane ja…Dei var mange og gode – trollkremen vart ein favoritt. Dei hadde jo eigen kokk for dessertar og søtsaker om bord!!!
   Og turen – den var eit eventyr i opplevingar og nyting, av mat, av natur, av forlkeliv, og av interessante medpassasjerar.

  5. Grete: Håper at du får innfridd ditt ønske om en rundtur med hurtigruta. Vi har tatt turen både sommer og vinter og opplevelsen har vært like stor begge årstider. Å oppleve den hvite Lofotveggen eller nordlyset om vinter eller vår er noe helt spesielt. Det samme gjelder et besøk på Nordkapp (uten tåke) eller lyset oppe i nord om sommeren.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg