Så var det kulinariske…

Etter noen dager og en rask og hyggelig Kiel-tur er det tilbake til “folden” og da får jeg inntil kjedelighet vise dere litt mer fra Madeiraturen. I dag blir det således noen inntrykk fra matopplevelsene vi hadde der nede.
Først vil jeg si at spisestedene vi frekventerte var rene og hyggelige med vennlig og serviceinstilt betjening. Og fremfor alt, porsjonene var så store at vi gladelig kunne delt dem i to, og begge ville likevel ha blitt dugelig mertte.
Vi startet opp med spesialretten Bachalao, og den er, som dere ser, endel forskjellig fra den de fleste lager her.

Hvitløksgratinerte store reker ble forretten. Dere ser jo her at dette er et lite måltid i seg selv.

Så var det selve hovedretten, og her ser dere, hvitløksbrød, søtpoteter grønnsaker,,,

…og en dugellig fisketallerken. Gjett om det var nok mat.

Vi måtte også prøve oss på en kjøttrett en dag, men..

…her startet vi med en tallerken albueskjell. Klok av skade delte vi en tallerken på to. Disse skjellene var meget velsmakende.

Argentinsk biff med ymse bønnevarianter og poteter til utgjorde hovedretten.

Tilslutt hadde kokken sluppet fantasien såpass løs at denne desserten kunne tolkes i flere retninger!
Velsmakende var det i alle fall.

Tilslutt var vi en vennegjeng fra Øygarden som spiste sammen, og hva var da mer naturlig enn at vi valgte oss en maritim rett. Det ble en gedigen tallerken med grillede sardiner.

…og selvsagt med en stor porsjon tilbehør.

Vi ble gode og mette denne kvelden også.

Jaja, dette var et ørlite utvalg fra kjøkkenet på Madeira.
Ha en god dag.

10 kommentarer
    1. Dette var verkeleg mykje freistande mat, eg får vatn i munnen ved å sjå på desse bileta. Det med kvilaukgratinerte reker er veldig godt. Me fekk denne retten på kanariøyane. No har ei veninne av meg prøvt og feila med denne retten heime på kjøkenet, og endeleg har ho komen fram til eit resultat som likna på det me fekk der nede.

    2. Oldemorbloggen: Vi prøver og feiler med same retten, men har kome til at det mest vellukka er å marinera i kvitlaukolje og så grilla rekene….

    3. Ja, eg tvilar ikkje på at desse rettane fall i smak. Men du nemner ikkje eit ord om vekta før og etter desse to vekene, eller kor mange nye hol du måtte slå i livreima. Ha ein fin vårkveld der vest!.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg