Eit lite apropos…

I går kom denne illustrasjonen fram på FB.
Som kjend er det stor forvirring hjå folk om korleis framtidig pensjon vil verta, og ikkje minst handlar det om kor lenge ein lyt stå i arbeidslivet før ein kan ta ut pensjonen.
Me får berre vona at dei som har konstruert pensjonsreformen har kontrollen, og at me ikkje vil koma til å oppleva tilstander som dette.
Ha ein god søndag.

9 kommentarer
  1. Litt bekymret for pensjonspoengene må jeg jo si at jeg er begynt å bli. Det siste halve året har jeg ikke opptjent noe siden jeg har hatt forskjellige arbeidsgivere, og dermed ikke hatt nok timer hos hver av dem. Og det neste halvannet året skal jeg jo studere. Men håper ikke jeg opplever å ende som damen på bildet over…ha, ha!

  2. tromsfruen: Nei, det håper jeg da inderlig ikke. Må tro at jeg har betraktet meg som gubben i senga, det hadde nok vært en utfordring, haha. Ellers har jeg stor forståelse for at dere unge kan være usikre og litt bekymret for pensjonen, men det må vel bli gjort justeringer om systemet skulle ta feil retning.

  3. Regjeringene blir yngre og yngre, men befolkningen ellers blir eldre og eldre, og enhver er seg selv nærmest. Eldrebølgen er kjekt å ha å skylde på når en ikke kommer i mål med sine rause valgløfter.
   Ha en fin kveld i pensjoniststolen! .

  4. Pedro: Ja, me har det godt i vår pensjoniststol med appanasje til langt opp på leggen. Du sit vel i senga og søv, for puten har vel vorte velfylt no etter dei siste lønspålegga våre. Gøym det godt, for Jens er etter oss. God kveld.

  5. Jeg skjønner ingenting av pensjonsopplegget jeg. Min bestefar er vel den som bekymrer seg mest på mine vegne. Han har nemlig funnet ut at hvis jeg fortsetter med min stillingsprosent kommer jeg til å ende opp som minstepensjonist. Så jeg lar han stresse med det, og så kan jeg heller begynne å tenke på det når jeg blir litt eldre..

  6. A: Det er nok slik at vi eldre bekymrer oss mer for våre etterkommere enn strengt tatt nødvendig, men så er det slik at det sjelden går så galt som man frykter. Det er lett å bli fatalist. Nå tror jeg at det stort sett er slik at det blir foretatt justeringer hvis utvikling går i feil retning. Sist , og ikke minst, det er så mange år til du skal ta ut din pensjon at verden og mulighetene er helt sikkert helt annerledes på det tidspunktet. Vi kan ikke se fram dit nå. Ha en fin dag.

  7. Det er det jeg også tenker. Jeg kan heller begynne å tenke på det når jeg nærmer meg 40..
   Som jeg sa til min bestefar, jeg kunne lett skaffet meg en 100% stilling på et sykehjem i dag, men jeg er ikke interessert i å jobbe der. Derfor er jeg glad i min 50% stilling, og satser på at det løser seg etterhvert 🙂

  8. A: Et skråblikk på det som skjer kan være lurt, og evt ta action om en føler det er nødvendig. Ellers er det vel best å beholde roen slik du gjør.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg