Exit julemat…

Etter å ha styra på i desember oppdager man plutselig at man sitter på et matforråd som langt overgår tiltenkt julekonsum.
Men maten var tiltenkt familie og familieselskap og slik ble det.

Et koldtbord ble dekket etter alle kunstens regler, og familien ble innbudt til å “gjøre kål på” juleforberedelsene våre.
Her er så en del av den hjemmelagde maten, og selv om våre gjester gjorde så godt de kunne, så gomler nok vi to “gamle”  på julemat til langt ut i januar.

Hva skjer så neste jul. Jo tradisjonstenkingen slår til igjen, og vi kommer nok til å produsere julemat til familie, nisser og troll. Men, det skal sies, julematen smakte godt og familieselskapene ble hyggelige, og de gav oss sosiale hyggestunder langt ut over det en heftig kaffekopp i en travel hverdag kan gi.

Tilslutt, fortsatt god romjulsfeiring.

14 kommentarer
  1. Takk for fin feiring! Tidenes beste julaften 🙂
   -og, vær snill å aldri roe ned mht å produsere tradisjonsrik mat!

  2. For et herlig koldbord! Ja det blir altfor mye mat, vi har mat så det holder til våren tror jeg.. Men idag blir det sprøstekt sei med lettrømme og gulrotrasp, lei av fettet nå! Må spare inn litt på det til pinnekjøttet nyttårsaften. Nyt romjulen videre! 🙂

  3. I år, som de siste årene, har vi kuttet ned på forberedelsene fordi vi ikke har feiret jula heime. Når vi en gang skal være heime igjen blir det nok noe reduserte forberedelser. jeg ser jo at det meste “går i meg” når nyåret kommer og kakene fremdeles er i boksene….. Ikke bra. Ha ei fortsatt fin julefeiring, og et godt nyttår! Skal vi ta opp WFen igjen?

  4. Ojsann! Vi tok en stående bufe her etter juleaften, skal si man lager litt for mye mat he he, lurer på når jeg skal bli sulten igjen 🙂 Ha en fortsatt fin romjul

  5. jegerfritilhva: Det blir nok litt i overkant ja,, men så er det jul og tradisjon da. Ikke lett med balansen.
   Jada, vi kan starte med en lett match igjen. Jeg er en dårlig spilletaktiker, men skal skjerpe meg, så får vi se.

  6. ernashus: Ja. koldbordet fikk bein å gå på, men her er mer igjen. Den seien hørtes fristende ut, godt med noe letter nå. Dere er vel ferdig med stormen for denne gang, her strter den i denne timen. Vi får fyre godt og nyte romjulen inne til det bedrer seg ute.

  7. sisselfish: Sulten igjen? Det blir vel til påske, men da er vi jo på’an igjen med påskelam!
   Jaja, den sosiale siden er nok den hyggeligste anyway. Ha en fortsatt flott romjul.

  8. jeg traff en tidligere arbeidskamerat i dag på kolonialen :))hvem skulle tru vi trengte en tur innom der i dag for som du sier er kjøleskapet så stappet att vi ikke får plass til alt :)) men friske grønnsaker fristet og så fikk jeg lyst på ost og kjeks og plutselig var posene fulle igjen :))lærer vi ?niks vi har nok mat til langt utover vinteren :))

  9. Har dere hørt om trettendag jul, eller tjuendedag? Julematen skal vare lenge ennå. Dette ligger i genene til alle norske kvinnfolk, og derfor prepareres det helt ubevisst mat til tre uker, og ikke tre dager. Ha en flott og sprengmett aften!

  10. Pedro: Det tar til¨å skorte litt på akevitten no, men så kjem AP meg truleg til unnsetning. Dei vil opna utsala på juleafta, nyttårsafta etc så det skal nok verte ei råd. Ja, det i garden stettar dei snart alle behov, men det er ikkje røystefiske, seier dei. Det er nok ei naudsynt “unødvendigheit”.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg