Bari.: Tja…

Bari i Sør-Øst-Italia var første stoppen på turen. Her hadde vi på forhånd ingen spesielle forventninger eller planer. Derfor avsto vi fra arrangert omvisningstur og tok den oppsatte shuttlebussen inn til bysentrum. I sentrum fulgte vi vår guide langs en av hovedgatene, men selv hans entusiastiske innsats kunne ikke fenge de ti – tolv av vår gruppe som fulgte dette opplegget. Vi tok så en tur på egenhånd for å finne Gamlebyen, og de som var der fortalte at det hadde vært en fin opplevelse. Vi, som ga opp på halvveien tok oss en cappuchino på en fortausrestaurant og drog så tilbake til skipet.
Det er visst ikke bare Huseklepp som har blandede erfaringer fra Bari. Sant skal dog sies, gubbens slette forarbeide mht å oppleve byen var nok en sterkt medvirkende årsak til at dette bybesøket ble det minst vellykkede på turen.
Men, vi fikk da tatt noen bilder.

Det første som møter oss på stedene vi besøkte var havnelosen eller piloten, som det sto på siden av båten han kom med.

Det neste vi festet blikket på var det mektige og høyreiste fyrtårnet som ruvet ytterst i havna. Det var flott.

Presisjonsarbeide å få en kjempe til kaien, men det går bra med en joy-stick eller to.

Selv en stor gubbe blir liten foran skipskjempen, selv om den i cruiseskipssammenheng ikke er så stor.

Vi er i en gate som heter Victor Immanuel, en hovedgate. Her stodet en hest uten rytter, og den har en merkelig historie.
Kong Viktor Immanuel var visst den siste kongen i Italia, og han skulle beæres med en statue hvor han satt på en hest. Hesten ble laget først og så skulle Viktor plasseres oppå. Men skjebnen, eller folket ville det annerledes. Kongen ble avsatt før statuen var ferdig. Derfor står hesten der ensom, mens en sur Konge sitter på et eller annet museum i Bari og lengter etter sitt land og sin hest. Slik er historien iflg guiden vår.

Et bilde av byens teater skjemmet av reklameplakater.

Ei artig lita båthavn hvor de fleste båtene var blåmalt.

Tilslutt et lite oversiktsbilde av “teateersalen” hvor det var plass til ca 500 tilskuere. Den låg helt i baugen av båten.
Ha en fin søndag.

9 kommentarer
  1. Har aldri hørt om Bari før jeg, men det var ihvertfall noen fine bilder du har tatt. Og skipet ser helt fantastisk ut med teatersal og greier. Ha en super søndag du også:-)

  2. farmoringrid: Som sagt, mitt inntrykik av Bari er nok veldig subjektivt. Imidlertid har jeg positive inntrykk fra andre steder i landet, så det blir gjerne flere italiaturer.
   Denne gangen reiste vi i hælene på Berlousconi som har leiet et cruiseskip for å dra rundt Italia på valgturne. Måtte han tape det valget! Ha en fin søndag.

  3. ernashus: Bari er egentlig en ganske stor by som en skulle hatt bedre tid til å utforske, men med et negativt førsteinntrykk blir vel ikk det aktuelt. God søndag videre.

  4. Så du noen vakre damer? Iflg. en italiener jeg møtte i Milano så skulle damene i Bari være av italias vakreste. Men kanskje du ikke fikk lov å se den veien? God søndag!

  5. Pedro: Nei du, der gikk jeg sikkert glipp av noe, men det var kanskje like godt ettersom fruen var med. Ellers er her et elendig drittvær i dag “sønnavind og vatn”, som vi seier. God søndag til dere også.

  6. fruensvilje: Ja, det kan du være sikker på. Forventningene var vel heller ikke de største, og forarbeidet mitt var heller ikke det beste. Så jeg må nok ta litt av skylden selv. Ha en fin kveld.

  7. Cpt Code Cephalexin El Viagra Requiere Receta Instructions Priligy Posologie [url=http://cialibuy.com]Cialis[/url] Clotrimazole Pills Purchasing Keflex Online

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg