Oppstarten…

Tja, hva skal man si ? Turstarten var den “best” tenkelikge med ekte bergensk høljeregn med storm i vindkastene. Temperaturen var vel heller ikke i sitt gode hjørne, ca 10 grader. Da er det godt å kunne sette seg på flyet og se fram til to uker med hyggelig sol og varme.
Det skulle vise seg å stemme, for da vi landet på Marco Polo i Venezia noen små timer senere viste termometeret 25 grader. Vi ble etterhvert en gruppe på 40 som reiste på denne turen med Cruisespesialisten (ikke betalt reklame).
Første natta tilbragte vi i Mestre, en del av fastlandsvenezia.

På et helt enkelt og greitt hotell fikk vi en 4-retters middag før de fleste reiste ned til Markusplassen med buss og båt (ca 30 min).

Masrkusplassen om kvelden var en litt spesiell opplevelse. Ikke så stappfullt med fork som om dagen, og et par orkestre spilte på plassen. Butikker og restauranter var selvsagt åpne både på plassen og i de trange smauene rundt.
Her er et par bilder til fra plassen.

og kirken

Vakkert inngangsparti.

og så et bilde fra utkanten av plassen.

Så opprant dagen da vi gikk ombord i MSC Opera, en ganske stor båt med 12 dekk.

Vi hadde lugar på 9. dekk og fikk da ganske god oversikt over stedene vi besøkte på turen.

Her har gubben våget seg ut på terrassen som det skuller vise seg at vi skulle få mye glede av på turen. Kan trygt anbefale å ta lugar med terrasse. Da kommer man høyt i båten og får i tillegg litt privat uteplass. Det koster litt ekstra, men er vel verd pengene.

Cruisehavna ligger midt i Venezia og ut – og – innseilinga er helt fantastisk. Da får men se byen og kanalene fra et litt høyere ståsted, og båten seiler tett forbi Markusplassen.

En båt med 1700 passasjerer må ha mange restauranter. Her er et bilde fra vår første lunch på dekksrestauranten. Som man ser, en relativt sunn matstart på turen, slik skulle det ikke fortsette hele turen, til det ble tilbudene for fristende.
Dette får vel holde som en liten smakebit fra den første dagen.
Ha en fin week-end.

 

4 kommentarer
  1. fotozo: Takk for positiv kommentar, jeg er svak for ros, skjønner du. Jeg tok noen hundre bilder på turen og da håper jeg alltid at det dukker opp noen bra.

  2. Sirdalsrypa: Cruiseformen passer i alle fall oss godt. Enkel og trygg måte for oss gamlinger å få med oss mange inntrykk på kort tid – og så er det en behagelig måte å feriere. Kan trygt anbefales. God helg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg