Dagens bytur…

Ettersom værgudene nå ser ut for å velsigne oss med litt mer vårlig vær, og ettersom pensjonistene, gubben og hans venn Tore, hadde slik ubendig lyst på fiskesuppe og fiskekaker hos Søstrene Hagelin ble det en bytur i dag. Selvsagt ble kameraet med. Noen av motivene har jeg nok vist fra andre vinkler tidligere, men det må mine bloggvenner bære over med.

Først et bilde fra Vågsalmenningen som viser to ganske spesielle hus, om ikke så vakre så har de livlige fasader og er en fargeklatt der de står. Som man ser, om enn litt utydelig, har Ludvig Holberg snudd seg mot havnen som dere ikke ser.

Hit er det Holberg skuer, og huset dere ser er et restaurantkompleks hvor man kan oppleve og nyte det meste. Også en kontinuerlig krangel mellom eiere og leietakere.

Bryggen (Tyskebryggen) har dere nok sett på mange bilder. I dag var skyformasjonene et fint bakteppe for bildene, synes jeg.

Øverst på Torgalmenningen ligger denne vakre bygningen, også her restauranter i dag. Det har blitt slik i byene i dag; folk handler i handlesentra rundt byen, men reiser til byen for å spise og feste. Nede til venstre ser dere “Den Blå Steinen”. Dette er byens nye treffsted for folk som skal møtes.

Tilslutt et bilde av Ole Bull som spiller for Nøkken (under). Bygningen jeg omtalte på bilder over ser dere i bakgrunnen.

11 kommentarer
  1. lulltove: Nå er der heldigvis sight-seeing-opplegg for å nå de mest perifere stedene, og ikke minst fins en “turist-jernbane” som tar en med rundt i sentrale strøk. En får imidlertid sett meste ved å rusle rundt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg