Usensurert i dag…

Ettersom antakelig ingen hadde sansen for min henvisning til Skaabers Nytt-på-Nytt-grovis får jeg prøve å sette inn et tekkeligere innlegg i dag.

Saken er nemlig – under over alle under – SOLEN skinner fra en skyfri himmel, og det er praktisk talt helt vindstille!!!!
Slikt turvær kan en ikke nyte fra godstolen, så jeg ble utstyrt med “long vinters” og kjerringa med brodder, så bar det i vei til Herdla.
Herdla var tyskernes største flyplass mellom Stavanger og Trondheim under krigen. Det meste av infrastrukturen er nå borte, men et museum samt et jagerfly som er fisket opp av sjøen minner om krigsaktivitetene.

Der fins nå fin turvei og ingen motbakker, så her har en gammel gubbe med motbakkebremser ingen priblemer.

Her fins en ornitologisk stasjon da området er et viktig fuglereservat.

Utsikt over Hjeltefjorden mot oljeutskipningsbasen på Sture. Dette er nok et av stedene som fyller pengesekken til Sigbj. Johnsen.

Rester fra krigen. Her er restene av en flyhangar.

Traktoreggene vitner om jordbruk, og Herdla var en av de største gårdene på hele Vestlandet. Nå er aktiviteten kjøttproduksjon og golf.

Noe av flyplassområdet. Samtidig et glimt av Hurtigruta på vei til Bergen. Herfra går det bare en time før den er inne.

Her er en taxebane for flyene. Tenk dere at det var små hangarer for jagerne langs hele denne bana. Det er nok aktiviteter som vi er glad vi er kvitt, men samtidig en viktig del av stedets historie.

Turen er på vel 4 km, akkurat passe for en gammel og litt skranglete gubbe. Ha en fin dag videre alle mine lesere.

10 kommentarer
  1. For et fantastisk flott turområde, jeg ville elsket og vandret langs den leia der. Stilig bilder der hurtigruta nesten går på land, og fine farger.
   Historien er viktig å fortelle videre.
   Ha en flott søndagskveld!

  2. vestlandsfrue:Takk. Kjekt å vite hvem som er på “Tråden”. Joda det var er paasse tur for oss. Registrerte forresten at deres turstier ikke er dårligere enn våre. Ha en fin kveld.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg