I dag har pensjonisten hatt en travel dag, ikke fordi arbeidet har vært tungt, men når han skal bevege seg på konas territorium og lete fram utallige ingredienser, ja -så går tiden!!
Gubben har hatt som tradisjon å lage tre sorter julesild, og i dag sto tomatsilda for tur. Siden mine døtre har bestilt av denne sorten så tar jeg det som et bevis på at silda smaker.
Her ser dere ingrediensene. Det er først og fremst kryddersildfileter som vannes 4 – 5 timer.
Så bruker jeg vanlig løk, så er det tomatsausen.
Oppskriften.
6 kryddersildfileter
2 Middels store løk
Sausen.
1/2 dl Soyaolje
1 dl Tomatpurre
1 1/2 dl farin
1 dl vann
1/2 dl eddik 7%
Sausen kan rlres sammen med en håndmikser.
Så er det bare å legge sild og løk lagvis og tømme sausen over det hele.
Så bli det seende slik ut.:
Dette er ingen lavkarborett, men den er spiselig likevel.
MMM…er sikker på det smaker godt!
Karene her i huset skal få bake i morgen, mens jeg vasker!
God helg!
Nam, det så godt ut! Lavkarbo skal vi ikke ha noe av i denne søte juletid! Ha en fortsatt fin kveld 🙂
julibakken:Baking blir litt avansert for meg, men jeg er en racer på teigtesting, haha.
ernashus:Hei, takk for fin kommentar. Helt enig, juletid er ikke lavkarbotid herr i huset. Ha en fin kveld.
Dette så godt ut:))sild er smaksrikt og godt.Lavkarbo skal ikke alt være,jeg har prøvd meg på det uten særlig hell siden jeg stadig vekk sprekker:))Ønsker deg en fin lørdag
fruensvilje:Enig. Lavkarbo er antakelig vanskelig – i alle fall for meg. Moderasjon er tingen for meg, og sild i ymse former må vi ha på julebordet. Ha en fin førjulsdag.