Lite smør og mykje rør…

No har katastrofa råka landet vårt att. Ikkje får me baka julekakene våre, ikkje nyttar det å slanka oss lengre, me får jamvel ikkje smørauga i julegrauten vår i år. Stakkars oss!

Det er sjølvsagt dei tomme butikkhyllene kor det vanlegvis står meierismør eg tenkjer på. Sjølv om hyllene bugnar av smør i ymse variantar er det meierismøret eller sætersmøret me lyt ha dersom ulukka ikkje skal råka oss no til jul.

Nå jaktar me alle på syndebukkar og mange er allereide utpeikte. Karbodiettane er den eine syndebukken. Så har me Tine som skal skaffa oss smøret, ja for ikkje å snakka om kua som mjølkar for lite. No har det også kome for ein dag at me sender tonnevis av ost til USA, delvis betalt av oss skattebetalarar. Mjølka denne osten er produsert av kunne vore brukt til smørproduksjon. Skandale på skandale!

Men det er godt at me har danskane. No kjem dei oss i møte i vår naud. Dei produserer smør natt og dag for å lindra våre abstinensar. Takk, kjære nabofolk.

Kva må no gjerast for å retta opp i skandalen slik at ikkje smørkatastrofen skal råka oss neste jul.

Jau, fyrst og fremst lyt me skaffa oss bistandsadvokatar og krisehjelp av ymse slag slik at me kan verta kvitt våre smørtraumer. Dinest lyt Jens setja ned eit granskingsutval, og me lyt også få ei stortingshøyring kor landbruksministeren vert sett til veggs. Media har allereide teke ansvar og syndebukkane vert snart sverta til på førstsidene.

Ja, då er me i gong att då.

Men, så las eg i dag om ein sjukepleiar som hadde vore i Sierra Leone for å hjelpa folket der. Dei strir slett ikkje med å få smør til julegrauten, kanskje ensar dei snautt den komande jula i striden sin for å finna noko å overleva på.Ho hadde jobba på eit sjukehus kor det døydde to småborn om dagen av sjukdomar som med enkle midlar kunne vore kurert.Ho kom no heim til skrika om lågkarbo og smørmangel. Ho omtalte skilnaden i levekår som ein vegg ho møtte då ho kom heim.

Eg skjønar meir og meir dei som seier at det å verta fødd i Noreg er i seg sjølv å vinna i lotto.

 

14 kommentarer
    1. Du har så rett! Smørproblemene våre er små sett i global sammenheng. Nesten så en burde skamme seg over sytinga.. Ønsker deg en flott fredag! 🙂

    2. I dag melder Aftenposten at det no kjem 300 000 tonn smør frå utlandet. Denne opplysninga tvilar eg på. Dette er 300 millionar kilo. Dette skulle bli ca. 60 kg på kvar innbyggar i fedrelandet. Eit oppfriskingskurs i matte for journalisten er nok tingen.
      Ved besøk på REMA1000 fann eg fransk smør. Ein pakke på 200 gram kosta 22,- kr, som blir 110,- kr pr kilo. Det var nok god butikk for einkvan, kanskje Den Norske Stat.
      Ha ein fin dag med eller utan smør!

    3. Du setter fokus på noe viktigt her ja,det er stor kontrast i verden og vi har ikke mye å klage over nei,desuten blir julekakene veldig sprø og fine av margarin:))

    4. Broder’n i øst:Joda, forskjellene i vårt samfunn er klare nok så også der må vi sette smørhysteriet i relieff. Men så er det det da; disse forskjellene selger ikke så godt i media som mangelen på smør og da kommer de ofte i skyggen i den tabloide debatten. God week-end.

    5. fruensvilje:Jeg tror at vi bruker margarin i julekakene våre her i huset også, og kakene er sprø og velsmakende. Vi lar oss nok lett forføre og førlede av mediahylekoret. Ha en fin dag.

    6. Pedro:Journalistens regneferdigheter bekrefter nok resultatet fra PISA-undersøkelsene. Ellers tror jeg ikke at vi har fått tak i “fjøsgullet”, men jeg regner med at om ikke danskene barmhjertiger seg over oss vestlendinger så blir det jul på Vestlandet likevel. Makan til hysteri! Ha en smørfeit førjulsweekend.

    7. ernashus:Huff ja. Dette avspeiler på mange måter hvor små problemer vi har i vårt overflodssamfunn. Tenk, mangel på en smørsort generer mediaoppslag, nesten i krigstypeklassen. Kjølehyllene i supermarkedene er fulle av substitutter til mangelvaren! Ha en fin week end.

    8. Klager man på “smørmangel” til julebaksten har man det nok litt for godt ! De intervuet en fransk kokk på en restaurant t sted i Norge, han bare kunne ikke klare seg uten smør, verken bake eller lage mat uten smør gikk visst an ! nei for mye klaging og for lite tanker om hvor godt vi har det.
      Ønsker deg en god dag videre :))

    9. Mojita:Hva som er sunt eller usunt varierer over tid, nå er det smøret som settes på sunnhetspidestallen. Vi får holde oss til olja og beholde troen. Ellers er vel margarin et alternativ. Ha en fin week-end.

    10. Grete:Helt enig. Vi har det godt og har blitt egoister. Den franske kokken er en god eksponenet for det. Maten blir nok spiselig selv om vi må tilberede den uten Tine meierismør. Den blir til og med velsmakende, Ha en god helg.

    11. Så sant, så sant – Man bør stoppe opp i blant og sette pris på det man har i stedet får å sutre over alt vi ikke har – Dette får ungene mine høre støtt og stadig 😉 Flott du minner oss på det 😉

    12. Morline:Takk for hyggelig kommentar. Ja, en må av og til stanse litt opp og reflektere over syting og klaging når vi sitter i champagneboblen vår. Ha en god helg.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg