Søndagsopplevelse…

Ettersom asfalten i dag var tørr for første gang i høst, tror jeg, valgte vi å ta en biltur innover Osterfjorden. Målet var Modalen en liten – men svært så velstående kraftkommune. Den ligger ca 1,5 times bilkjøring fra Bergen.

Bilde fra Google.

Kommunen har ca 350 innbyggere og her er alle fasiliteter en skulle ønske. Helsetjenester, eldreomsorg, aktivitetshus med svømmehall, bowlingbane og idrettsanlegg. I det hele tatt det man kan ønske seg av tilbud ute på landsbygda.
Her er også en fin restaurant som er drevet av et islandsk ektepar som tilflyttet for et par år siden. De har og et galleri eller en butikk for salg av islandske håndtverksprodukter.


Vi kjørte over Nordhordalandsbrua som er en flytebro på 1600 meter.

Her ser vi fjorden innover mo Modalen. Speilbildet av fjellene i den blanke fjorden var et vakkert skue.

Like vakkert utover fjorden.

Her renner noe av rikdommen ned mot havet, men noen naturopplevelser må vi ta oss råd til å beholde.

Et annet av de mange fossefallene i Modalen.

På veien hjem besøkte vi Tellevik kystfort som ligger rett ved Nordhordalandsbrua, på sørsiden av den. Det besøket kommer jeg tilbake til i morgen. Turen var en opplevelse som kan anbefales andre når de måtte befinne seg på disse kanter.

God søndag.

10 kommentarer
  1. Dette så ut som en nydelig søndagstur. Egentlig er det lenge siden vi har KJØRT søndagstur, så kanskje vi skulle gjort det..? Til helga, kanskje???
   Vi har det egentlig som plommen i egget, det eneste jeg savner er å kunne ta en spontantur på cafe eller pub, men man kan ikke få alt her i livet ;o)
   Som i din familie er ungdommene av og til klistra til datamaskinen, men de er egentlig gode gutter, da, og om jeg maser litt kan jeg alltids få dem med meg ut på tur og ;o)
   Kos deg i de siste helgetimene sammen med din flotte kone. (Joda, jeg har sett bildene av henne ;o))

  2. hestiaverden:Det var en koselig tur vi fikk, med kaffepuse i Modalen.
   Joda, ungdommene våre er greie, de har flere talenter enn PC-en heldigvis.
   Ha en fin søndagskveld.

  3. fruensvilje:Denne gubben liker best tørre veier, men jeg har en god reservesjåfør i fruen. Vi liker å ta slike småturer dann og vann.,
   Ha en fin kveld.

  4. passion4lifeandtravel:Ettersom det var første gangen vi var i Modalen ble dette en stor naturopplevelse for oss også. Gjentar gjerne den turen til våren. Ha en fin dag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg