Hurra – lavkarbo ???

I disse lavkarbotider ble fristelsen for stor. Jeg måtte feste noen ord på papiret om fenomenet. For et fenomen er det. For oss som husker askeavkokshysteriet på 70-tallet, og diverse kampanjer mot fett, sukker og alskens uhumskheter, inkludert Fedon-kampanjene senere, kommer ikke denne lavkarbotrenden som noen overraskelse. Det er heller ingen overraskelse at folk blir opptatt av den, nå som vi har blitt mer og mer opptatt av vår helse, eller kanskje jeg skulle si våre former. Det som vil overraske meg mer er om ikke denne foringstrenden også vil dø en stille død i løpet av et års tid

At den pågående kampanjen er heller tvilsom mener jeg dokumenteres godt av at legevitenskap og ernæringseksperter er dundrende uenige om denne kurens konsekvenser.

Nå må ingen tro at jeg er motsander av å leve moderat. Moderasjon og påpasselighet er viktig, og personer med spesielle anlegg, eller som lider av forskjellige matallergier må selvsagt ta sine spesielle hensyn til hva de spiser. Men Ola hvermansen kan leve godt med å spise god og sunn mat uten å ty til ekstremdietter.
For egen del kjenner jeg at det å kunne spise uten å telle vitaminer, karbo eller kalorier til hvert mål også er en viktig del av min livskvalitet.

Håper at jeg nå har fyrt opp noen karbobål, og jeg kan love ennå et innlegg om saken senere i dag eller i morgen

6 kommentarer
    1. Hihi ja jeg husker godt de sto langs veien og solgte sekker med askeved til dyre priser, ikke smakte det godt heller, for en onkel med Parkinsons måtte jo drikke dette i et håp om å bli frisk og da måtte jo jeg smake også, usj
      Tror vi skal være glad for at vi har mat og kan velge det vi synes passer for hver og en av oss jeg, kan fort komme den dagen da golfbanene må pløyes opp igjen og vintermiddagen består av kokt kålrot og salt sild.

    2. God dag ja 🙂
      Jeg mener bestemt at dette hysteriet rundt lavkarbo er værre enn meslinger. Det popper opp her og der, epedemien sprer seg fort. At man spiser litt riktig er en ting, men jaggu må man røre på seg også. Som min onkel en gang sa; det kommer helt an på hva du putter i hullet under nesa.
      Mange små måltider og bevegelse er oppskriften, ikke et miserabelt liv på å telle karbohydrater.
      Ha en fin dag videre 🙂
      Klemz Sissel

    3. Grete:Vi er nok ganske enige, tror jeg. Jeg er ikke sikker på om vår stadige jakt på ernæringsråd, som skal gi oss mindre ekvatormål, og vår streben etter å følge dem, samtidig gir oss bedre livskvalitet. En viss form for nøktern livsstil tror jeg på sikt gir den beste “totalen”.

    4. sisselfish:Dine ord er musikk i mine ører. Putter man mye i banken, uten å ta ut noe, vokser kontoen. Slik også med det man putter inn i munnen.
      Forskjellen er at mye på bankkontoen er ønskelig mens høyt ekvatormål er plagsomt. Ha en fin dag.

    5. Det er ganske utrolig hvor lite man trenger å spise til hvert måltid hvis man spiser fire måltider om dagen. Og jeg spiser det jeg liker, men alt med måte. Viktigere å holde seg unna sukker tror jeg, enn brød, pasta og ris.

    6. Mojita:Enig, varierte måltider og måtehold med spisingen bør holde lenge. Jeg slipper da stresset med å passe på at det jeg blir servert ikke inneholdet nei-stoffer til en eller annen diett. Altetende, men med måte.
      Jeg har faktisk opplevd en gjest som hadde sin diett med i et selskap, det blir for dumt for meg når personen ellers er frisk og rask. Ha en fin kveld.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg