Overganger.

Tja, først vil jeg vise et bilde som karakteriserer hele den siste måneden her hos oss. Leste nettopp at nedbørsmengden mellom våre sju fjell de siste 30 dager har vært 333,9 mm, mot normalt 266. Hva har vi å klage over, siste måned ligger bare 66,9 over normaler – og da så.

Bildet ble tatt sist torsdag eller fredag. Bak skyene i bakgrunnen skal hhv Fløyen og Ulrikken befinne seg.

Så har båten kommet på plass for vinteren, og som man ser er huset i bakgrunnen temmelig “tilknappet” det også.

Mye rognebær skal visst borge for at det blir lite snø til vinteren. I år er rognebærhøsten så gedigen at vinteren blir ganske snøløs, dersom vi skal tro gamle jærtegn.

Det brenner i sitkagrana!!! Måtte bare alle sitkagranene i Øygarden brenne opp. Det treet fremstår som en ugressplante og er for tiden den største truselen mot naturlandskapet der ute.

Naken jomfru eller tidløs er en vakker plante som blomstrer om høsten. Denne jeg viser her er nok litt preget av nedbørsmengdene den siste tiden, men fargen har den beholdt.

Forøvrig faller regnet ned i sterke strømmer, så her er det bare byvåpen (paraply) eller våtdrakt som gjelder dersom en har planer om å bevege seg utendørs i dag.

6 kommentarer
  1. om det treeet framstår som ugress burde dere få hogge ned til vinterved,er det ingen som har tenkt på det da:)det regner i strie strømmer her også i dag så det må bli våtdrakt om en skal ut ja:)

  2. fruensvilje:Det er med sitkagrana som med ugresset. Den vokser fortere enn vi kan få hogget den ned, spesielt nå som den har fått fred så lenge. Men dette med skog og skogplanting har en spesiell historie ute i Øygarden, som for 50 år siden fremsto som et landskap nesten uten ett tre.
   Vi bruker grana til brendsel, men den er ikke godt egnet til det da den er altfor “fos”.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg