Minnenes melodi::??!!


Langs Lekafjorden en sommerkveld.

I dag, når det høljer og blåser her vest, kan det være greit å minne seg selv og andre om at det sannsynligvis kommer lysere og lettere tider tibake. Ja, selv om vår flinke miljøminister stadig vekk, og påpasselig, minner oss om at vi må forvente våtere, villere og farligere vær i tiden fremover.
Jeg skal ikke bestride det , men i mine minner bakover i tid står minnene om uværsriene hos oss bra framme i minnet. Vi hadde ikke media den gangen som tutet oss ørene fulle om katastrofer og kalamiteter som skjedde rundt oss, og bra var kanskje det.
Nå føler jeg at jeg blir dradd inn i et sug av informasjon hvor dosene ligger langt i overkant av mine fatteevner.

Et eksempel: Ifm atomulykken i Japan ble det for noen dager siden slått opp en måling av det radioaktive nivået i Tokyo som man antydet var høyt. Dagen etter kom en måling for osloområdet som viste at nivået der for samme dagen der var høyere enn i Tokyo!
Dette ikke sagt for å bagatelllisere ulykken i Japan, men heller for å vise at medias krisemaksimeringer er noe en bør ta med en STOR klype salt!

Bildet viser forøvrig at vi har god grunn til å håpe en ny vår og en ny sommer. Ha en fin dag.

4 kommentarer
  1. Vi hadde en fin vårdag i går. De kommer sånn inn i mellom og optimismen stiger. I dag regner og blåser det igjen. Narrer April i Mars.
   Katastrofer er media god på. De selger vet du. Da kan de ta frem de STORE typene og rope varsku. Jeg gidder hveken høre eller lese det lenger. Uvær har vi jammen hatt før og som du sier. Vi som har levd en stund vet det.

  2. farmoringrid:Så enig – så enig. Været må vi ta som det kommer selv om det kan være surt både innenfor og utenfor hodet av og til. Sikkert er det at det kommer gode dager etter de dårlige. Ha en goddag.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg