Smalahåve, noko for deg ???

I gå kveld var vi invitert til gode venner på “smalahåve”, en årlig tradisjon i vår omgangskrets. Bordet var vakkert dekket og duften av den dampende delikatessen pirret i nesen under aperitiffseansen.

Her er tallerken og glass fylt, og vi er klar for seansen. Nå er det jo selvsagt slik at ikke alle kan tenke seg å gi seg i kast med en slik matorgie, og godt er det, for dersom alle likte smalahåve hadde det sikkert ikke vært nok til oss alle.

Slik ser det altså ut på tallerken.

Vel dette var altså en oppstart før julemiddagen som fortsetter på julaften med en helt annen side av sauen, nemlig pinnesiden. Den får jeg heller komme tilbake til en av juledagene.

12 kommentarer
    1. Har aldri spist smalahove, men jeg pleide å lage min egen hodesylte og jeg liker pinnekjøtt så da smaker dette sikkert kjempegodt :))

    2. Jeg har aldri spist smalahove, men for å si det ærlig frister det ikke. Da vi var på ferie på Sardinia fikk vi servert grillet spegris, og der serverte de hele hodet. Det var nok mange i koret som ikke forsynte seg da ja. Jeg har sikkert spist det bare jeg kunne slippe å se hodet. Spiser jo pinnekjøtt jeg også.
      Ønsker deg en kjempefin adventssøndag!:)

    3. Krelitos:Enig, det ser ikke særlig delikat ut der det ligger på tallerken, men dersom en kommer over den visuelle terskelen og spiser det så er det faktisk ganske god, med riktig tilbehør selvsagt. Ha en fin kveld.

    4. Nei, dette er nok ikke noe for meg:) Så på “Jul med Helstrøm” i kveld og der spiste de dette. De fleste var jo skeptiske i starten men fullroste maten etterhvert så jeg tror på at det smaker godt:o)

    5. Emmieverlasting:Det ser ganske grotesk og uspiselig ut der det ligger på tallerken, og så har man assosiasjonene med det en spiser. Jeg forstår deg godt om du ikke vil spise det. Du er slett ikke alene om det.
      Jeg synes at det er ganske godt. Dessuten har det vel blitt en såkalt kultrett etter hvert. Fikk dessverre ikke sett Hellstrøm i kveld. Det kunne vært interessant.

    6. Nå syntes jeg heller ikke noe om lutefisk som barn, og etter et forsøk da betakket jeg meg i mange mange år. Men måtte jo bare prøve en gang til, og da smakte det himmelsk. Smaken forandrer seg tydeligvis,og det må sies at lutefisk som ikke er skikkelig vannet ut er forferdelig. Har aldri prøvd meg på smalahåve, og vil nok ikke gjøre det heller slik den ble servert hos deg. Men hadde ganske sikkert likt kjøttet “ferdig renset” for å si det slik. Dere hadde sikkert et himmelsk måltid og kveld.

    7. Mojita:Det å servere smalahåve “as is” er vel kanskje kultdelen av den tiltagende tradisjonen. Det rare er at selv om det blir servert på den måten, og enkelte reagerer så spiser de retten med tilsynelatende god appetitt.
      Apropos ferdigrenset smalahåve. Jeg hadde en “sauenabo” tidligere, og når de skulle ha sauehoder til middag, måtte kona hans rense hodene før servering. Ellers kjente bonden sauene sine igjen, og da ville/kunne han ikke spise dem. Han var nok glad i dyra sine.
      Ha en smalahåvefri dag.

    8. Er det noen her som vet hvor jeg får kjøpt smalahove i Oslo-området? Har sinnsykt lyst på Smalahove :))

    9. torill:Kanhende jeg er helt på jordet, men Rivelsrud var i sin tid en kjøttbutikk som kunne tenkes å ha smalahæve. Ellers kunne kanskje en telefon til Ivar Løne på Voss kunne gi deg svar.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg