Om sommeren fisker vi endel lyr ute i havgapet. Lyren er av mange en undervurdert fisk. Bl a egner den seg meget godt til fiskemat. Har dere smakt steikte lyrefileter, det er også svært godt!
Den kan også saltes og tørkes, og senere vannes ut og kokes eller brukes som råstoff til bacchalao. Nå vil nok innbitte bacchalaotilhengere rynke på nesen og si at her er det bare torsk som gjelder, men de har da sikkert ikke smakt retten med tørka lyr som råstoff.
Vi samler familien en dag om høsten til et godt bacchalaomåltid, og da går prosessen slik for seg.
Vi starter opp med disse ingrediensene. Her mangler visst chilipepperet og olje.
Så er gryta klar til koking.
Etter ca 1,5 time lett koking er retten klar for servering.
Og da er det bare å si bonne appetitte!
Jeg husker Lyr som noe vi fikk gjennom hele barndommen og den var veldig god:) Den baccalaoen så bare helt vidunderlig ut er ikke i tvil om at det smakte nydelig.
Ha en fin dag:)
solkro: Takk. Jo,det vasr et “kongemåltid”. Ha en god dag.
Det så kjempegodt ut og sikkert et godt alternativ til torsk. Vi skal lage bacalao i morgen.
God lørdag!
Dette såg vidunderleg ut. Steikt lyr er det aller beste eg veit av fisk. Det går mykje margarin til når lyren skal steikast, men nam, nam, når den er ferdig.
Oldemorbloggen: Ja, det gjer der, men det er vel noko av smaken det og, og godt er det.
tromsfruen: Ja, da kan husegts folk bare glede seg.
dette er min favoritt=)
Herlig mat dette her :))
Fisk er jo det rette i fastetiden, og du har funnet fram til en kjemperett. Kanskje du burde sende oppskriften til Hans Hellighet i Roma.Han er nok matlei etter mange måltid med fiskepudding.
Pedro: Oi. er det fiskepudding det går på der. Ja, da kan ha få komme oppover og smake hos oss. Han skal til og med få ser vert livets vann til retten – eller aquavitt, som vi kaller det!!
Sirdalsrypa: Det ble et godt og sosialt måltid.
vilblifrisk: Ja, det er nesten så det er lett å spise for mye av det. Ha en fin kveld.